Αμστερντάμερς: Εκστρατεία για το δικαίωμα στο Party!

αμστερνταμ-nightlife-club-party

Πάνω από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Museumplein του Άμστερνταμ το Σάββατο το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει ξανά club και disco λόγω κορονοιού. Οι διαδηλωτές – άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο, καθώς και υποστηρικτές αυτής της κίνησης καλούν την κυβέρνηση να ξανά ανοίξει τα νυχτερινά μαγαζιά και να αυξήσουν την οικονομική υποστήριξη στους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων.

Η εκστρατεία, με το σύνθημα De Nacht Wacht, υποστηρίζεται από 150 κλαμπ, διοργανωτές εκδηλώσεων και djs.

Σε μεγάλο βαθμό τηρήθηκαν οι κανονισμοί με την κοινωνική απόσταση σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές της εκστρατείας έχουν δώσει μια σειρά από προτάσεις που θα επέτρεπε να ξανά ανοίξουν τις πόρτες τους τα clubs. Ο Mark Rutte βέβαια ήταν ξεκάθαρος στην πιο πρόσφατη συνέντευξη ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα club ξανά και ότι δεν μπορεί καν να κάνει μια εκτίμηση για το πότε θα μπορούσε να δώσει εντολή για να ξανά ανοίξουν αυτά τα μαγαζιά.

*Δυστυχώς, λόγω κορονοιού, όπως και σε άλλους πολλούς κλάδους “χαλάει” ότι έχει στηθεί όλα αυτά τα χρόνια με κόπο και εξωστρέφεια, έτσι και με το nightlife του Άμστερνταμ. Αυτή η συνθήκη με τον κορονοιό έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στη φήμη που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το nightlife του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εκστρατείας – θα πρέπει να χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιστρέψει η κουλτούρα της νυχτερινής ζωής του Άμστερνταμ στα παλιά επίπεδα.

** Πολλά από τα πάρτι γίνονται αυτή τη στιγμή εκτός μαγαζιών και η αστυνομία προσπαθεί να τα διαλύσει. Είναι απόρροια και αυτά της απαγόρευσης.

Πηγή: Dutch News, Φωτογραφία: Ramon van Flymen ANP

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks