Βέλγιο: Αεροπειρατία με σκοπό δραπέτευση από τις φυλακές απέτυχε στις Βρυξέλλες

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Αεροπειρατία-Ελικόπτερο

Το περιστατικό ξεκίνησε στο αεροδρόμιο της Αμβέρσας, όταν τρεις άνδρες έκαναν κράτηση για ελικόπτερο. Όταν αυτό ανέβηκε στον αέρα οι δράστες υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τον 35χρονο πιλότο να πετάξει για τις φυλακές των Βρυξελλών στο Βέλγιο. 

Να σημειωθεί ότι όταν οι τρεις άνδρες επικοινώνησαν με την εταιρεία ενοικίασης ελικοπτέρων ζήτησαν ένα “μεγάλο σκάφος, ικανό να μεταφέρει έξι επιβάτες”. Όπως επίσης και έναν έμπειρο πιλότο, καθώς όπως είπαν σχεδίαζαν να τραβήξουν φωτογραφίες από τον αέρα. 

Κατά την διάρκεια της πτήσης οι άνδρες έβγαλαν ένα όπλο και ανάγκασαν τον πιλότο να αλλάξει πορεία. Παρά την αυστηρή επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βρυξελλών, το ελικόπτερο κατάφερε τελικά να πετάξει πάνω από τις δύο γειτονικές φυλακές που υπέδειξαν οι δράστες. Για αρκετή ώρα, το ελικόπτερο αιωρήθηκε προσελκύοντας την προσοχή, αλλά δεδομένου του μεγάλου του μεγέθους δεν μπόρεσε να προσγειωθεί σε καμία από τις δύο αυλές των φυλακών. 

Κανένας δεν δραπέτευσε

Στη συνέχεια το ελικόπτερο πήρε τον δρόμο της επιστροφής, όπου οι τρεις αεροπειρατές κατέβηκαν σε ένα πάρκινγκ, ενώ κανένας κρατούμενος δεν κατάφερε να δραπετεύσει

Φυλακές του Βελγίου

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks