Βέλγιο: Η υπουργός Εξωτερικών και πρ. πρωθυπουργός Wilmès σε ΜΕΘ λόγω Covid-19

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Η υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός στο Βέλγιο Sophie Wilmès νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας αφότου βγήκε θετική στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα.

Η Wilmès, η οποία ανέλαβε την πρωθυπουργία του Βελγίου και οδήγησε τη χώρα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, έγινε δεκτή στη ΜΕΘ την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό της.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την είδηση στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και είπε ότι η 45χρονη υπουργός είχε τις αισθήσεις της και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Η Wilmès ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι πρόκειται να απομονωθεί και να κάνει τεστ κοροναϊού μετά την ανάπτυξη «ύποπτων συμπτωμάτων».

Η ανακοίνωσή της πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από μια κυβερνητική συνάντηση σχετικά με τους νέους κανονισμούς για τον κορονοϊό, στην οποία είπε ότι δεν θα παρευρεθεί φυσικά.

Την επόμενη μέρα, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ανακοίνωσε πως είναι θετική και πρόσθεσε ότι πιθανότατα είχε προσβληθεί από τον ιό από κάποιον μέσα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Και ο Schallenberg θετικός

Μέρες νωρίτερα, είχε παρευρεθεί σε μια συνάντηση υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, μετά την οποία ο Αυστριακός ομόλογός της, Alexander Schallenberg, έδειξε επίσης θετικός στον Covid-19.

Ο Schallenberg και η Wilmès κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο κατά τη διάρκεια του πρωινού στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters.

Η Wilmès, η οποία είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός, είναι ένας από τους πολλούς πολιτικούς που νοσηλεύτηκαν μετά από θετική διάγνωση του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks