Βέλγιο: Μάσκες, οχήματα έκτακτης ανάγκης, αύξηση στις τιμές αερίου. Τι νέο έρχεται από 1η Οκτωβρίου…

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Κοινωνική Στέγαση

Όπως συμβαίνει συνήθως, η έναρξη κάθε νέου μήνα φέρνει και εισαγωγή νέων μέτρων αλλά και τέλος των παλαιών. Στο παρακάτω κείμενο ακολουθούν ορισμένες από τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο Βέλγιο από την 1η Οκτωβρίου

φαγητό-αμβροσία-αμβέρσα

*Καταρχάς το ομοσπονδιακό ινστιτούτο Υγείας Sciensano εισάγει ένα νέο μέτρο κατά του Covid – 19 το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες από οικογενειακούς γιατρούς από όλη τη χώρα σχετικά με την γνωματεύσεις ασθενών που παραπονιούνται για αναπνευστικά προβλήματα. Η συχνότητα των αναπνευστικών θεμάτων, θεωρείται δείκτης εξάπλωσης του κορονοϊού σε τοπικούς πληθυσμούς, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να προκαλέσουν επιπρόσθετα μέτρα. Στο μεταξύ οι γιατροί θα αποζημιωθούν ανάλογα με τον αριθμό των αναφορών που θα υποβάλλουν ανά εβδομάδα. 

*Καταργείται η γενική υποχρέωση χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους στις Βρυξέλλες. Από την 1η Οκτωβρίου, οι μάσκες προσώπου πρέπει να φοριούνται σε όλα τα καταστήματα και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι στον δρόμο γενικά. Εξαιρέσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν πολυσύχναστες εμπορικές περιοχές στο κέντρο της πόλης, όπου ειδικές πινακίδες στο δρόμο θα υποδεικνύουν την αρχή και το τέλος μιας ζώνης μάσκας. Το μέτρο περιλαμβάνει την πεζοδρομημένη ζώνη και τα περίχωρα, καθώς και τμήματα του Marolles και του Koekelberg. Εκτός του κέντρου, ζώνες χρήσης μάσκας θα ορίζουν οι κοινοτικές αρχές. 

Επίσης όπως ανακοινώθηκε κάθε πολίτης πρέπει να έχει μια μάσκα μαζί του ακόμη και εάν δεν την φοράει, ενώ η περίοδος της καραντίνας μειώνεται από 14 σε επτά ημέρες, εκτός εάν στο μεταξύ διαγνωστεί αρνητικό το τεστ μέσα σε αυτές τις ημέρες. 

μάσκες-βέλγιο

Λωρίδα έκτακτης ανάγκης – Φυλακές

*Οι οδηγοί σε δρόμους με τουλάχιστον δύο λωρίδες θα πρέπει να καθορίσουν μια μεσαία λωρίδα για οχήματα έκτακτης ανάγκης, καθέ φορά που θα συναντούν μποτιλιάρισμα. Τα αυτοκίνητα στην κεντρική και τη δεξιά λωρίδα θα πρέπει να κινούνται όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα δεξιά, ενώ τα αυτοκίνητα της αριστερής λωρίδας θα πρέπει να κινούνται προς τα δεξιά, αφήνοντας έτσι χώρο στο κέντρο για να περάσουν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. 

Το μέτρο θεσπίζεται για να επιτρέψει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο όταν χρειάζεται να βρεθούν σε ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης.

*Οι φυλακές θα εισαγάγουν μια απλοποιημένη διαδικασία που θα επιτρέπει στους κρατούμενους να υποβάλλουν ένσταση κατά απόφασης του διευθυντή των φυλακών που επηρεάζει έναν κρατούμενο. 

Ωστόσο, η διοικητική απόφαση θα πρέπει να επηρεάζει ένα συγκεκριμένο μεμονωμένο πρόσωπο. Οι αποφάσεις που έχουν συλλογικό αποτέλεσμα δεν καλύπτονται από αυτή τη νέα διαδικασία. Μια επιτροπή ενστάσεων θα αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης, καθώς και εάν είναι λογική ή παράλογη. 

*Το κοινωνικό τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που ισχύει για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος αυξάνεται από την 1η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 2,5% περίπου, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 15%

*Τέλος, η δημόσια συγκοινωνία της περιοχής της Βαλλονίας TEC, θα εισαγάγει ένα νέο δίκτυο 17 γραμμών ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks