Βέλγιο: Οι Βρυξέλλες “ανάβουν” ΄ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο την Πέμπτη

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Δέντρο

Ο δήμος Βρυξελλών θα τοποθετήσει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πόλης τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση των Βρυξελλών το δέντρο θα μεταφερθεί στην πρωτεύουσα από την περιοχή των Αρδεννών και θα εγκατασταθεί στην Grand-Place την Πέμπτη.

«Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα Nordmann ύψους 18 μέτρων από τον κήπο του Hôtel de la Chaumière du Lac στη Ρόμπερτβιλ», στο φυσικό καταφύγιο High Fens, ανατολικά της Λιέγης, ανέφερε ο δήμος σε ηλεκτρονική δήλωση και πρόσθεσε το δέντρο θα αρχίσει να διακοσμείται την Κυριακή και ότι φέτος, το θέμα θα είναι «ανανέωση».

Το δέντρο κόπηκε και προσφέρθηκε ως δώρο στην πόλη από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, σύμφωνα με το BX1, με τις αρχές να λένε ότι, για να το αντισταθμίσει την κοπή, θα φυτευτούν δέκα νέα πεύκα.

Φέτος, το γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο θα είναι η μοναδική μεγάλη διακόσμηση που καταλαμβάνει την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, αφού οι αξιωματούχοι ακύρωσαν το Winter Wonders, το οποίο προσελκύει χιλιάδες κόσμου σε έναν εκτεταμένο λαβύρινθο από χειμερινά αξιοθέατα και ντόπιους εμπόρους που προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσα από δεκάδες άνετες καμπίνες.

 Οι Βρυξέλλες τοποθετούν ένα πραγματικό πεύκο στο Grand-Place κάθε χρόνο για τα Χριστούγεννα με μια αξιοσημείωτη εξαίρεση το 2012, το οποίο προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης.

Εκείνη τη χρονιά, αξιωματούχοι στην πόλη αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ατσάλινο αφηρημένο γλυπτό ύψους 20 μέτρων, το οποίο θα διπλασιαζόταν ως εγκατάσταση με τα φωτάκια και το οποίο θα μπορούσε να ανέβει.

Η αντίδραση των μέσων ενημέρωσης και ορισμένων τοπικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Bianca Debaets, οι οποίοι εκείνη την εποχή δήλωσαν ότι το φυσικό δέντρο αντικαταστάθηκε για να αποφευχθεί η προσβολή μη χριστιανών κατοίκων στις Βρυξέλλες.

Μια αναφορά για την αφαίρεση του χαλύβδινου δέντρου συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες υπογραφές και ανησυχίες για πράξεις βανδαλισμού ώθησε την πόλη να κατεβάσει το γλυπτό λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα, αντί στις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks