Βέλγιο: Το πανεπιστήμιο του Leuven λειτουργεί πλέον ως “κόκκινη ζώνη”

Βέλγιο-Πανεπιστήμια-Κορονοϊός

Το πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο λειτουργεί πλέον με περιορισμούς “κόκκινης ζώνης” και οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι οι περιορισμοί αυτοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα Χριστούγεννα.

Για τους μαθητές και το προσωπικό, “κόκκινη ζώνη” σημαίνει ότι η εξ’ αποστάσεως μάθηση γίνεται κανόνας. Μόνο όταν η διαδικτυακή διδασκαλία δεν είναι δυνατή, θα υπάρξουν φυσικές παρουσίες και θα προχωρήσουν τα μαθήματα δια ζώσης.

Το πανεπιστήμιο κάνει μια εξαίρεση για τους φοιτητές του πρώτου έτους: Στόχος του πανεπιστημίου είναι να επιτρέψει στους νεότερους να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα με παρουσία εν μέσω περιορισμών για τον Covid.

Εκπαιδευτικές συνεδρίες και μαθήματα που δεν μπορούν να οργανωθούν στο διαδίκτυο, π.χ. πρακτική εξάσκηση σε εργαστήρια ή με εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως υπολογιστές θα συνεχιστούν στην πανεπιστημιούπολη.

Πρύτανης Luc Sels: «Η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται έντονα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του ιού. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα μαθήματα δια ζώσης για τους φοιτητές του πρώτου έτους και να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη. Τα μαθήματα για αυτούς θα οργανωθούν υπό το καθεστώς “Πορτοκαλί ζώνης”». “Κόκκινη ζώνη” εφαρμόζεται επίσης και στο Πανεπιστήμιο του Hasselt.

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (VUB) και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης λειτουργούν ήδη υπό συνθήκες “κόκκινης ζώνης”. Μόνο το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας ακολουθεί μια ενισχυμένη έκδοση της “πορτοκαλί ζώνης”, δηλαδή ένα πιο χαλαρό καθεστώς. Όλες οι φλαμανδικές έδρες της προχωρημένης εκπαίδευσης πρέπει τουλάχιστον να λειτουργούν υπό συνθήκες “πορτοκαλί ζώνης” ωστόσο μπορούν να εισαγάγουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα εάν το επιθυμούν.

Στην πράξη, για τα πανεπιστήμια, “κόκκινη ζώνη” σημαίνει λίγο πολύ την επιστροφή στην κατάσταση που εφαρμόζονταν κατά το lockdown Μαρτίου και Απριλίου: σχεδόν καμία φυσική επαφή στην πανεπιστημιούπολη. Τα αμφιθέατρα δεν θα χρησιμοποιηθούν και θα αντικατασταθούν από την εξ αποστάσεως μάθηση.

Τα μαθήματα σε μικρές ομάδες δεν θα προχωρήσουν και θα αντικατασταθούν από την εξ αποστάσεως μάθηση. Η πρακτική εξάσκηση μπορεί να προχωρήσουν: η χρησιμοποίηση ολόκληρης της χωρητικότητα είναι δυνατή αν όλοι φορούν μάσκα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks