Βρυξέλλες: O Manneken Pis ντύθηκε γιατρός για να τιμήσει το νοσηλευτικό προσωπικό

μάνεκεν-πις-βρυξέλλες-γιατρος

Οι Βρυξέλλες τίμησαν τους υγειονομικούς που μάχονται κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ντύνοντας το διάσημο μπρούτζινο άγαλμα Manneken Pis με μια λευκή ιατρική μπλούζα και φορώντας του στο πρόσωπο προστατευτική μάσκα.

Όλοι γνωρίζουμε τον Μάνεκεν Πις. Ο Manneken Pis είναι ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο, δίπλα από την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών και κάθεται πάντα μπροστά σε μια γωνιά (!), κατουράει (!!) και οι άνθρωποι τον φωτογραφίζουν(!!!).  Θα τον βρεις παντού στις Βρυξέλλες. Είναι το σύμβολο της πόλης και συχνά για συμβολικούς λόγους αλλάζει την ενδυμασία του. Αυτή τη φορά τιμάει ο Μάνεκεν Πις όλους τους εργαζόμενους ενός νοσοκομείου.

«Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, όχι μόνο στους γιατρούς και στις νοσηλεύτριες/στους νοσηλευτές αλλά και στις καθαρίστριες/στους καθαριστές, σε όλες τις δουλειές σε ένα νοσοκομείο», δήλωσε ο Μαρκ Γκέμπελ, μέλος της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του ηλικίας 400 ετών αγάλματος.

«Όλοι έχουν πάρει ρίσκα… έχουν κάνει σπουδαία δουλειά» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, μπροστά στο Μάνεκεν Πις.

Το Βέλγιο, ένα διεθνές σταυροδρόμι καθώς είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνητότητας από την COVID-19. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 9.901 σε σύνολο 87.174 μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό.

Οι Βρυξέλλες συνηθίζουν να τιμούν ιστορικές φυσιογνωμίες, σταρ της ποπ, προσωπικότητες του αθλητισμού και εποχιακά έθιμα, «ντύνοντας» το Μάνεκεν Πις με ειδικές ενδυμασίες οι οποίες στη συνέχεια φυλάσσονται σε ένα παρακείμενο μουσείο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks