Γερμανία – Κορονοϊός: Αυτές είναι όλες οι περιοχές κινδύνου εντός της χώρας

Γερμανία-Βερολίνο-Κορονοϊός

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας, Robert Koch οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξάνονται δραματικά, μετά από μια σταθεροποίηση που παρουσίασε από τον Απρίλιο. 

Στο Βερολίνο, στο Χάμ και τώρα πια και στη Βρέμη, οι αριθμοί των κρουσμάτων φτάνουν σε κρίσιμα όρια. Παρακάτω μπορεί να βρείτε μια επισκόπηση όλων των γερμανικών περιοχών κινδύνου και πως αντιμετωπίζουν το φαινόμενο οι τοπικές αρχές. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι μια πρώτη κατευθυντήρια γραμμή για την ταξινόμηση μιας περιοχής κινδύνου. Εάν ο αριθμός υπερβεί τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα, η κατάσταση στην πληγείσα περιοχή αξιολογείται από το υπουργείο Εξωτερικών, το Ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών. 

Κορονοϊός στη Γερμανία: Αυτές οι πόλεις επηρεάζονται – Απαγόρευση διαμονής στις κόκκινες ζώνες

Στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά σε ορισμένα σημεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό τα Ομόσπονδα Κρατίδια αποφάσισαν την απαγόρευση της διαμονής σε όλη τη χώρα για ταξιδιώτες ή τουρίστες που προέρχονται από τις εγχώριες περιοχές κινδύνουν. Δηλαδή τις κόκκινες ζώνες.  

Στο μεταξύ όλο και περισσότερες πόλεις και περιοχές στη Γερμανία πληρούν πλέον τα κριτήρια για να οριστούν “κόκκινες ζώνες”, συμπεριλαμβανομένων από χθες (7/10) τεσσάρων περιοχών του Βερολίνου. 

1.Πόλη Χαμ – Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία: 94,9 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Το κύμα κορονοϊού στην πόλη Χαμ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας μπορεί εντοπίστηκε έπειτα από έναν μεγάλο γάμο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το RKI την Τετάρτη, σημειώθηκαν 212 οξείες περιπτώσεις κορονοϊού στην ανεξάρτητη πόλη, ενώ 982 άτομα έχουν ήδη αναρρώσει. 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό, ενώ στο διάστημα αυτό έχουν κλείσει 12 σχολεία και δύο παιδικοί σταθμοί στην περιοχή.  

“Συνολικά, περίπου 170 κρούσματα στο Χαμ σχετίζονται με τον συγκεκριμένο γάμο” τονίζει εκπρόσωπος της πόλης, “στον οποίο γάμο οι προσκεκλημένοι ήταν περίσσοτεροι από 300”. Όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ. Ωστόσο πόσα άτομα ήταν στο γλέντι και ήρθαν από άλλες πόλεις, αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό. 

Στο μεταξύ για το Χαμ λήφθηκαν μέτρα τα οποία βρίσκονται σε ισχύ και είναι τα εξής: 

 • Σε γάμους και λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις πρέπει να προσκαλούνται από 25 έως 50 άτομα 
 • Για ιδιωτικούς εορτασμούς απαιτείται η εξασφάλιση άδειας 

Επίσης προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση, οι αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μέτρα εκτός από τις άδειες για γιορτές και γάμους, όπως για παράδειγμα χρήση μάσκας από τους μαθητές μέσα στην τάξη. 

2.Ράμσαιντ – Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία: 61,3 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους 

Στην πόλη Ράμσαιντ έχουν σημειωθεί συνολικά 588 κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας. 19 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Εκπρόσωπος της πόλης τόνισε ότι η πλειονότητα των νέων κρουσμάτων στο Ράμσαιντ οφείλονται ακόμη σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν και ότι πρόκειται κυρίως για νέους χωρίς συμπτώματα – σε αντίθεση με την αρχή της κρίσης. 

Στο πλαίσιο αυτό παρόμοιοι περιορισμοί ισχύουν και εδώ όπως και στο Χαμ. Η πόλη έχει επίσης ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης με δημόσιες πινακίδες, με αφίσες σε όλες τις περιοχές. 

3.Βερολίνο: Τέσσερις περιοχές υπερβαίνουν το όριο 

Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε πρόσφατα έντονα στο Βερολίνο. Σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, ο προειδοποιητικός αριθμός των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έχει ξεπεραστεί. Οι αρχές διαπιστώνουν ότι στις περιοχές αυτές διοργανώνονται παράνομα πάρτι και ιδιωτικές γιορτές με κατανάλωση αλκόολ. Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία πραγματοποιεί επανειλημμένους ελέγχους σε πάρκα, δάση καθώς έχει διαπιστωθεί ότι εκεί συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι για να διασκεδάσουν. 

Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία διέλυσε δύο τέτοιες συγκεντρώσεις όπου δεν κρατούνταν οι αποστάσεις. 

Αναλυτικά οι επικίνδυνες περιοχές: 

 • Στο Mitte το ποσοστό κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 64,2
 • Στο Neukölln το ποσοστό είναι 83,7
 • Στο Friedrichshain-Kreuzberg το ποσοστό είναι 54,0
 • Στο Tempelhof-Schöneberg το ποσοστό είναι 59,8

“Κάτι πρέπει να γίνει με το Βερολίνο” ανέφερε επίσης η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σε μια σύσκεψη του κόμματός της. Ωστόσο η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και αποφάσισε πολλά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Οκτωβρίου και θα ισχύσουν μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα. Αυτά τα μέτρα είναι:

 • Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρώι, σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν μέχρι πέντε άτομα.
 • Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ είναι κλειστά.
 • Εξαιρέσεις υπάρχουν μόνο για βενζινάδικα, όμως και από εκεί δεν επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ. 
 • Άμεσα σε γιορτές, γάμους κτλ, θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο 10 ατόμων από  25 που είναι σήμερα.
 • Απαιτείται η χρήση μάσκας σε κτίρια γραφείων και σε διοικητικές υπηρεσίες. 
 • Ο αριθμός των επισκεπτών για ιδιωτικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους περιορίζεται σε 50 άτομα. 

Το κρατίδιο του Σλέσβιχ – Χολστάιν είναι το πρώτο που έθεσε το Βερολίνο ως “κόκκινη ζώνη” κινδύνου, ωστόσο ανακάλεσε την απόφασή του αυτή μετά το μέτρο που πήραν όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας για απαγόρευση διαμονής σε περιοχές που θεωρούνται κόκκινη ζώνη. 

4.Βέχτα – Κάτω Σαξωνία: 62,3 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Στην περιοχή της Βέχτα στην Κάτω Σαξωνία έχει ξεπεραστεί επίσης το όριο των 50 κρουσμάτων. Κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από ένα ξέσπασμα σε γηροκομείο. Σύφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, το ποσοστό νέων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή είναι στο 62,3. Συνολικά έχουν βρεθεί 752 περιπτώσεις κορονοϊού, ενώ 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

5.Βρέμη: 57,6 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Με 57,6 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, η πολιτεία της Βρέμης έχει πλέον ξεπεράσει το όριο για πρώτη φορά. 

Υπάρχουν 528 κρούσματα από τις 7 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι εκδηλώσεις όπου σερβίρεται αλκοόλ περιορίζονται σε έως και 25 συμμετέχοντες. Η απαίτηση χρήσης μάσκας θα να γίνει πιο αυστηρή, τα ιδιωτικά πάρτι περιορίζονται σε συμμετοχή 25 ατόμων. 

Να σημειωθεί ότι οι κανόνες ισχύουν μόνο για τον δήμο της Βρέμης και όχι για το Bremerhaven, το οποίο αποτελεί μέρος της πολιτείας της Βρέμης.

6.Έσλιγκεν: 52,3 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους 

Το Esslingen είναι η πρώτη περιοχή στα νοτιοδυτικά που ξεπέρασε το όριο των 50 νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους εδώ και επτά ημέρες. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την προστασία από τον ιό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks