Γερμανία: Ξεκινά να δέχεται ασθενείς με covid-19 από το Βέλγιο στα νοσοκομεία

Γερμανία-Βέλγιο-Ασθενείς-Covid-19

Από τώρα και στο εξής, τα βελγικά νοσοκομεία μπορούν να στείλουν ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία στη Γερμανία, εάν είναι απαραίτητο, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας του Βελγίου, Frank Vandenbroucke.

Ο Vandenbroucke είχε συνομιλίες σχετικά με την πιθανή μεταφορά ασθενών με τον γερμανό ομόλογό του Jens Spahn, καθώς και με τους ηγέτες των γερμανικών κρατιδίων που βρίσκονται πλησιέστερα στο Βέλγιο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αυθόρμητη και πολύ γενναιόδωρη στάση των Γερμανών συναδέλφων μας», δήλωσε ο Vandenbroucke, προσθέτοντας ότι προσφέρθηκαν αμέσως ώστε να μεταφερθούν ασθενείς από το Βέλγιο εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

μάσκες-εταιρείες-βέλγιο-ολλανδία-ελλάδα

“Παράδειγμα αυτονόητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”

«Ένα καλό παράδειγμα αυτονόητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Vandenbroucke, ο οποίος είπε ότι τα βελγικά νοσοκομεία πρέπει να κάνουν χρήση της προσφοράς αλληλεγγύης των Γερμανών. «Μιλάμε απλώς για αποτελεσματική χρήση της χωρητικότητας στα νοσοκομεία μας. Στη Γερμανία, υπάρχουν πολλά κρεβάτια εντατικής θεραπείας. “

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Vandenbroucke, τουλάχιστον δύο Βέλγοι ασθενείς είχαν ήδη μεταφερθεί στη Γερμανία, σύμφωνα με ανταποκριτή του γερμανικού καναλιού ZDF.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks