Γερμανία: Συμφωνία για το lockdown θέλει να κάνει η κυβέρνηση με τους ηγέτες των κρατιδίων

Γερμανία-Κορονοϊός-Μέτρα

Σε συμφωνία με τους ηγέτες των 16 ομόσπονδων κρατιδίων στη Γερμανία θέλει να έρθει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα με αφορμή την θέσπιση νέων μέτρων υπό την καγκελάριο Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, η καγκελάριος θέλει να συμφωνήσει για κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου, αλλά να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στο πλαίσιο των προσπαθειών να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το σχέδιο για τη σύνοδο αυτή, η Μέρκελ θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και για το κλείσιμο των γυμναστηρίων, των καζίνο, των κινηματογράφων, των θεάτρων, των αιθουσών όπου διοργανώνονται συναυλίες, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά με περιορισμό αριθμού πελατών και τήρηση των μέτρων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, σημειώνοντας ότι στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειας ή κάποιας άλλης οικογένειας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, χωρίς όμως να αναφέρεται προς το παρόν ο τρόπος που θα συμβεί αυτό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks