Γερμανία: Yποχρεωτική με νόμο η βόλτα του σκύλου μας

σκυλιά-βόλτα-γερμανία

Υποχρεωτική βάσει νόμου σχεδιάζεται να γίνει η βόλτα των σκύλων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το BBC, στα σχέδια των τοπικών αρχών βρίσκεται η θέσπιση κανόνων, οι οποίοι θα προβλέπουν πως ένας σκύλος θα πρέπει να βγαίνει για βόλτα δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον μία ώρα συνολικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια σχέδια, οι ιδιοκτήτες θα απαγορεύεται να κρατούν δεμένο με αλυσίδα έναν σκύλο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, δεν θα επιτρέπεται να μένει ένας σκύλος μόνος του όλη την ημέρα.

«Τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδια, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες τους», δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ προ 10ημέρου, σημειώνοντας πως οι αλλαγές θα βασιστούν σε συμβουλές ειδικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας διευκρίνισε πάντως ότι είναι απίθανο οι ιδιοκτήτες σκύλων να δέχονται επισκέψεις από την αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθεί αν έβγαλαν βόλτα το κατοικίδιό τους. Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο, θα δοθεί έμφαση στο να διασφαλιστεί η καλή μεταχείριση των ζώων που διαμένουν σε κυνοτροφεία.

Το σχέδιο των νέων κανονισμών έχει ήδη συνταχθεί και θα μπορούσε να γίνει νόμος στις αρχές του επόμενου έτους. Εφόσον εγκριθεί το νομοθετικό πλαίσιο, εναπόκειται στα γερμανικά κρατίδια να το εφαρμόσουν.

Πηγή: Ναυτεμπορική, BBC

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks