Ευρώπη: Σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της ενέργειας για το 2024

ευρώπη-βιώσιμη-ενέργεια

Η Ευρώπη έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της ενέργειας για το 2024. Στους πρώτους δύο μήνες του έτους, το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

♻️ Αναλυτικά Στοιχεία:

1. Παραγωγή Ενέργειας:

Η Ευρώπη παρήγαγε 516.5 τεραβατώρες (TWh) από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024. Άύξηση κατά 12% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023.

2. Ανανεώσιμες Πηγές:

🔹️ Υδροηλεκτρική Ενέργεια: Σημαντική αύξηση κατά 23%, με τη Νορβηγία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Πορτογαλία να ηγούνται αυτής της ανάπτυξης.

🔹️ Αιολική Ενέργεια: Η αιολική ενέργεια παρήγαγε 137.5 TWh, σημειώνοντας αύξηση κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

🔹️ Πυρηνική Ενέργεια: Παρά την αυξημένη παραγωγή, η πυρηνική ενέργεια παρέμεινε σταθερή στο μείγμα ενέργειας, καλύπτοντας περίπου το 19.5% των αναγκών.

3. Μείωση Χρήσης Ορυκτών Καυσίμων:

Η χρήση ορυκτών καυσίμων μειώθηκε σημαντικά, με την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα να μειώνεται κατά 15%. Τα ορυκτά καύσιμα τώρα καλύπτουν μόνο το 39.31% της ηλεκτρικής ενέργειας, σε σύγκριση με το 46.53% τον προηγούμενο χρόνο.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα της ηπείρου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να προχωρήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks