Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας: Παράταση του lockdown για τρεις εβδομάδες

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 12 Ιανουαρίου, την οποία και καταγράψαμε LIVE η ομάδα του supergreeks.eu, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte και ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge ανακοίνωσαν ότι το lockdown που αποφασίστηκε στις 14 Δεκεμβρίου και θα έληγε στις 19 Ιανουαρίου, τελικά θα παραταθεί μέχρι τις 9 Φλεβάρη.

Όπως γνωρίζαμε από το ρεπορτάζ, η ολλανδική κυβέρνηση παρατείνει το κλείδωμα έως τις 9 Φεβρουαρίου και εξετάζει επίσης την καθιέρωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας. «Όλοι θα καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή», ​​δήλωσε ο πρωθυπουργός Mark Rutte στη συνέντευξη τύπου. «Οι αριθμοί δεν μειώνονται αρκετά και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βρετανική παραλλαγή του ιού. “Τα στοιχεία από την Αγγλία και την Ιρλανδία είναι ανησυχητικά” είπε.

Στις 2 Φεβρουαρίου θα γνωρίζουμε τι θα γίνει μετά τις 9 Φεβρουαρίου.

Τι είναι ανοιχτό και τι κλειστό

Όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Όλα τα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες είναι κλειστά (ανοιχτά μόνο για πακέτο)

Οι καφετέριες είναι κλειστές (ανοιχτές για πακέτο έως τις 8 μ.μ.)

Απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 8 μ.μ. – το ίδιο ισχύει με τα coffeeshops.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά

Τα μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά (τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά)

Μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, βιβλιοθήκες και αυτά όλα κλειστά.

Πισίνες, γυμναστήρια, σάουνες, επίσης παραμένουν κλειστά.

Έχεις ελληνική επιχείρηση στο εξωτερικό; #BeSuperGreek

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομάδας Διαχείρισης Επιδημιών (OMT), η  ολλανδική κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο εφαρμογής εθνικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά δεν έχει αποφασίσει κάτι επί του παρόντος – Διαβάστε γιατί εδώ

Το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από το OMT να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ή εάν υπήρχε κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

Αυτό το ΣΚ θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Για τα σχολεία

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης επιλογές για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία και να ξανά ανοίξουν ξανά πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια απόφαση. 

Ο Rutte ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περιμένουν να δουν πρώτα τι ρόλο παίζει στα παιδιά αυτή η νέα Βρετανική μετάλλαξη του ιού. Η απόφαση θα παρθεί ως τις 25 Ιανουαρίου.

Ελληνικές επιχειρήσεις της Ολλανδίας #SuperGreeks

Τα ταξίδια

Δεν απαγορεύονται τα ταξίδια αλλά ήταν αυστηρός με όσους τα κάνουν. Συνίσταται να μη γίνεται κανένα ταξίδι εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σοβαρό με την οικογένεια ή τη δουλειά μας. Ο Ρούτε μίλησε επικριτικά για όσους ταξιδεύουν.

Για την Βρετανική μετάλλαξη του ιού

Είναι γνωστά 100 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξητου ιού στις Κάτω Χώρες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge σε δημοσιογράφους. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτός ο αριθμός παραμένει όσο το δυνατόν χαμηλότερος», είπε.

Για το σκοπό αυτό, πολλά μέρη όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι εξαιρετικά υψηλό, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Charlois του Ρότερνταμ, του Dronten και του Bunschoten, κοντά στο Amersfoort, θα απευθυνθεί έκκληση σε όλους τους κατοίκους να υποβληθούν σε τεστ κορονοιού, δήλωσε ο De Jonge.

*Γενικά και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε έντονα η νέα Βρετανική μετάλλαξη του ιού. Είναι κάτι που προβληματίζει αρκετά την Ολλανδική κυβέρνηση και μάλλον και τον κόσμο όλο.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο De jonge για το αν είναι επικίνδυνη η νέα μετάλλαξη, ο υπουργός υγείας απάντησε: Είναι επικίνδυνος ο νεός ιός γιατί φαίνεται ότι διαδίδεται ταχύτατα – δεν φαίνεται να έχει σοβαρότερες επιπλοκές στον ανθρώπινο οργανισμό σε σχέση με τους άλλους κορονοιούς.

Για τα εμβόλια

Για τα εμβόλια είπε ότι ο στόχος είναι να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μέχρι την αρχή της Άνοιξης.

Kάθε πρωί Φρέσκα Κουλούρια από Ολλανδία και Βέλγιο – Όλη η επικαιρότητα σε ένα άρθρο!

Για την οικονομική υποστήριξη

Θα υπάρξει ένα σχέδιο για ένα πρόσθετο πακέτο οικονομικής στήριξης, το οποίο συζητείται τώρα, είπε ο Rutte.

Για την Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη του ιού

Η Γερμανία είχε το πρώτο κρούσμα Νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του Ιού την Τρίτη. Το κρούσμα που βρέθηκε η νέα παραλλαγή του ιού βρισκότανε για καιρό στη Νότια Αφρική.

Η νέα μετάλλαξη του ιού που ανακαλύφθηκε από επιστήμονες της Νοτίου Αφρικής τον Δεκέμβριο προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. Η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, όπως η βρετανική παραλλαγή του ιού, λέγεται ότι είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του κορονοιού, αλλά δε φαίνεται να προκαλούν περισσότερες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού βρέθηκε επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, τα εμβόλια για τον κορονοιό λειτουργούν επίσης κατά των δύο μεταλλάξεων του ιού.

Για την HORECA

Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο όπου μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα εστίασης είπε ο Ρούτε. Το μήνυμα για απόψε είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ σοβαρή κατάσταση ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Επίλογος

Αυτό ήταν το τέλος του LIVEBlog μας για σήμερα. Αν σας άρεσε να μας το γράψετε στα σχόλια στο FB για να το ξανά επαναλάβουμε.

Αύριο που θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες θα γράψουμε άρθρο με διευκρινήσεις σχετικά με την παράταση του lockdown.

Συνολικά, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας και ο Υπουργός Υγείας φάνηκαν αρκετά προβληματισμένοι με τη νέα παράλλαξη του Βρετανικού ιού. Το Lockdown θα συνεχιστεί μέχρι 9 Φεβρουαρίου.

Δεν άλλαξε κάτι σχετικά με τις επιχειρήσεις.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας. Λίγη υπομονή SuperGreeks μου 🙂 Λίγη υπομονή ακόμα.

Στηρίζουμε το supergreeks.eu , στηρίζουμε τις επιχειρήσεις από το συνεργατικό, εμπορικό δίκτυο μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Καλό βράδυ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks