Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού του Βελγίου, Alexander De Croo

Alexander De Croo

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα συναντηθεί από τις 2:00 μ.μ. σήμερα, για να συζητήσει πιθανές αλλαγές στα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να ανακοινώσει τις αποφάσεις της στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, όπως επιβεβαίωσε το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού, Alex De Croo στους Brussels Times.

Καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε σε άλλο ένα Live Blog!:)

“Δεν πήραμε την απόφαση που πιστεύαμε ότι θα παίρναμε. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη”, εξηγεί ο Alexander De Croo.

“Τα κρούσματα καθώς και οι νοσηλείες αυξάνονται ξανά.
Με αυτά τα στοιχεία, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα. Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε να είμαστε προσεχτικοί.

«Ήμασταν σε ένα καλό σημείο, αλλά οι τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται, με 200 νοσηλείες την ημέρα. Μας ανησυχεί αυτή η κατάσταση. Δεν θα χαλαρώσουμε τα μέτρα, είναι πολύ επικίνδυνο».

Την επόμενη εβδομάδα θα ξανά συνεδριάσουμε και αναλόγως, θα πράξουμε.

“Θα ήταν ανόητο, απερίσκεπτο και ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα τα μέτρα, γι’ αυτό η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε να είναι προσεκτική και να έχει χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να αξιολογήσει την κατάσταση.”

“Κάνουμε τα πάντα, ώστε να μη χάσουμε όσα έχουμε επιτύχει τις τελευταίες εβδομάδες”, συνεχίζει ο Πρωθυπουργός.

“Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για “κρύο ντους” για τους πολλούς και θα προτιμούσα να ανακοινώσω άλλα πράγματα σήμερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα”.

“Συνειδητοποιώ, ότι το προηγούμενο έτος ήταν μια δοκιμασία για όλους. Ξέρω, ότι επηρεάζει το ηθικό μας, την αντοχή μας και το θάρρος μας. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται”.

“Η προοπτική να πιεις ένα ποτό, να αθλείσαι, να απολαμβάνεις τα πολιτιστικά δρώμενα… εκείνη η στιγμή θα έρθει, δεν είναι τόσο μακριά. Αυτή η στιγμή θα έρθει, υπό μία προϋπόθεση: Να είμαστε πολύ προσεχτικοί “.

“Αν όλοι αναλάβουμε τις ευθύνες μας, σύντομα θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας σύντομα”.

Όσον αφορά τη Βαλλωνία, ο υπουργός-Πρόεδρος, Έλιο Ντι Ρούπο, ανακοίνωσε ότι το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα ευθυγραμμιστεί με το φλαμανδικό, πράγμα που σημαίνει ότι από την 1η Μαρτίου, θα εφαρμοστεί από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ.

Σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας των Βρυξελλών, ωστόσο, δεν θα αλλάξουν τα μέτρα, σύμφωνα με τον υπουργό-πρόεδρο, Rudi Vervoort. «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ από τις 10:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. σε ολόκληρη την πρωτεύουσα», είπε.

«Αυτός ο ιός συνεχίζει να δοκιμάζει την αντοχή μας και την ενότητα μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκκε. «Ευτυχώς, σήμερα είμαστε ενωμένοι».

Ο αριθμός των ασθενών σε εντατική θεραπεία έχει αυξηθεί σε 400. “Ζητήσαμε από τα νοσοκομεία να προχωρήσουν στη φάση 1Β και έτσι να προετοιμαστούν για χειρότερα.”

«Σε περίπτωση αμφιβολίας, μη διστάσετε να κάνετε το τεστ», τόνισε ο De Croo. «Το τεστ είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή, αλλά και για να διατηρήσετε τους γύρω σας».

Τέλος! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks