Καλοκαιρινές διακοπές All-time classic trend

διακοπές

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες γενιές και αν αλλάξουν, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι που θα παραμείνει απαράλλαχτο και διαχρονικό.

Η ανάγκη μας για διακοπές θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι έμφυτο, κάτι για το οποίο γεννηθήκαμε για να ζήσουμε και κάτι το οποίο περιμένουμε όλο το χρόνο. Όλη μας η ψυχοσύνθεση αλλάζει μόνο στην ιδέα των διακοπών. Ένα αυθόρμητο χαμόγελο και μια ευφορική διάθεση μας χαρακτηρίζουν από τη στιγμή που το συζητάμε με τους φίλους μας ή το σύντροφό μας ή την οικογένειά μας ή με όποιον τέλος πάντων κανονίζουμε τις διακοπές αυτές, μέχρι την ώρα που θα οριστεί ο προορισμός, θα δρομολογηθεί η άδεια και θα ξεκινήσει τελικά η περιπέτεια!

Οι διακοπές είναι κάτι το απαραίτητο για όλους μας, είναι μια ανάγκη την οποία πρέπει να ικανοποιούμε και ποτέ να μην παραμελείται! Είναι τόσες πολλές έννοιες που ενυπάρχουν μέσα στον όρο διακοπές, που ίσως κάθε γράμμα του αλφαβήτου θα μπορούσε να σχηματίσει μια λέξη που να σχετίζεται με αυτές – βγάλτε φυσικά το ‘Ω’ σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να προκύψει από αυτο. Διακοπές σημαίνει ξεκούραση και ξεγνοιασιά, αλλαγή παραστάσεων και αποφυγή της καθημερινής ρουτίνας, εκτόνωση του στρές και ενασχόληση με δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, απόλαυση της συντροφιάς αγαπημένων προσώπων και άλλα τόσα που άμα ξεκινήσω να γράφω δεν θα τελειώσω ποτέ. Οι διακοπές είναι η ευκαιρία του καθενός να κάνει πράγματα τα οποία ίσως όλο το χρόνο δεν μπορούσε να κάνει λόγω της πίεσης της καθημερινότητας.

Ο χρόνος, λοιπόν, των πολυπόθητων καλοκαιρινών διακοπών έχει φθάσει. Ίσως αρκετοί από εσάς να απολαμβάνετε ήδη τη χαρά και την ευτυχία της απόδρασης από την καθημερινότητα, είτε χαλαρώνοντας σε κάποια ειδυλλιακή ακρογιαλιά, ή ατενίζοντας την απέραντη θέα που σου προσφέρει ένα βουνό ή κάνοντας πικ-νικ σε κάποιο καταπράσινο πάρκο! Άλλοι, όμως περιμένουν ‘’πυρετωδώς’’ – θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει black humor, λόγω της corona-κατάστασης- να φτάσει η ώρα αυτή. Οι διακοπές για τον καθένα ορίζονται και βιώνονται διαφορετικά τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, καθώς για άλλους έχει διάρκεια 1 μήνα, για άλλους 2 εβδομάδες, για άλλους ένα Σαββατοκύριακο και κάποιες μονοήμερες εξορμήσεις. Για αυτό πρέπει να κάνουμε την κάθε στιγμή να αξίζει!

Όλοι, ανεξαιρέτως χώρας, διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Οφείλουμε στους εαυτούς μας πάντα με προσοχή και ασφάλεια προς εμάς, τους τρίτους αλλά και το περιβάλλον, να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και να τις κάνουμε να μείνουν αξέχαστες, όπως θα μείνει και όλο το 2020. Βάλτε στοίχημα, λοιπόν, με τον εαυτό σας να κάνετε τις διακοπές αυτές μοναδικές και ανεπανάληπτες! Γεμίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε για τη νέα σεζόν!

Καλό καλοκαίρι!

Αρίστη Τζαβέλλα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks