Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 13.05.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία


Like στη facebook σελίδα του SuperGreeks για να ενημερωνόμαστε για το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία στην ελληνική γλώσσα!

202 νέα άτομα βρέθηκαν θετικά για το νέο κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο ( αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 9.706 τεστ τις τελευταίες 24 ώρες, δηλαδή λιγότερο από τις προηγούμενες ημέρες. ), επιβεβαίωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 13.05.2020.

Όταν βλέπουμε τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μειώνεται κατά 2% εκατό την ημέρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 70 άτομα νοσηλεύτηκαν από το νέο κορονoϊό. 420 άνθρωποι βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. “Η τάση του αριθμού των ασθενών σε εντατική θεραπεία μειώνεται κατά 8% την ημέρα.”

82 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από την τελευταία ενημέρωση. Στο σύνολο έχουν φύγει από τη ζωή στο Βέλγιο και λόγω του κορονοϊού 8843 άνθρωποι.

Η πτωτική τάση και σε αυτούς τους αρνητικούς αριθμούς συνεχίζεται σε αυτό το ποσοστό, στο 4% ανά ημέρα.

This image has an empty alt attribute; its file name is PLEXI-POST-3B-1024x1024.png
Στη Sign Maker απευθυνόμαστε και για τα απαραίτητα plexiglass των επιχειρήσεων μας. Σε Βέλγιο και Ελλάδα η Sign Maker διαθέτει τις υπηρεσίες της και θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας στο SG.

Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού εξαρτάται από δύο παράγοντες: τη διάρκεια και την ένταση της επαφής, ανέφεραν οι ειδικοί. «Αν διασταυρώσουμε ο ένας τον άλλον χωρίς να έχουμε απόσταση 1.5 μέτρο, ο κίνδυνος είναι αμελητέος. Μια συνομιλία λίγων λεπτών, με ένα άλλο άτομο και χωρίς μάσκα και χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός. “

«Ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή και όσο πιο έντονη. Είναι αλήθεια ότι ένα σωματίδιο ιού είναι αδύναμο για την μόλυνση κάποιου άλλου. Απαιτούνται τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες σωματίδια για να μπορέσει πραγματικά να μεταδοθεί ο ιός.

Μια σύντομη επαφή, όμως, μπορεί να αρκεί εάν κάποιος εκκρίνει πολύ μεγάλες ποσότητες σωματιδίων, για παράδειγμα όταν βήχει ή φτερνίζεται. Όταν ένα άτομο βήχει ή φτερνίζεται, μπορεί να απελευθερώσει ένα εκατομμύριο ή περισσότερα σωματίδια από έναν βήχα ή φτέρνισμα, τα οποία είναι αρκετά για να μεταδοθεί ο ιός. “

Η χρήση μάσκας μειώνει την ποσότητα σταγόνων που βήχουμε ή όταν φτερνιζόμαστε και έτσι μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα μετάδοσης του ιού, τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο ιολόγος του Βελγίου. “Δεν αποτελεί εγγύηση η μάσκα, γιατί τα σωματίδια μπορούν να διαφύγουν από το πλάι. Όσοι έχουν συμπτώματα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι. Η στοματική μάσκα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο, να σταματήσει μεγάλα σωματίδια, αλλά όχι μικρά. Η μάσκα είναι σημαντική, αλλά είναι απλά μια προσθήκη στα άλλα μέτρα: διατήρηση αποστάσεων και πλύσιμο των χεριών. “

«Μπορούμε επίσης να εκκρίνουμε σταγονίδια όταν μιλάμε, αλλά λιγότερα από ότι όταν βήχουμε και φτερνιζόμαστε. Είναι επίσης δυνατό να εξαπλωθούν πολύ μικρές ποσότητες σωματιδίων κατά την εισπνοή και την εκπνοή. Αλλά για να μολύνει ο ένας τον άλλον μόνο με την αναπνοή, πρέπει να καθίσουμε μαζί για περισσότερο από μία ώρα. Είναι επομένως πιθανό να μολύνουμε ο ένας τον άλλον όταν συνεργαζόμαστε ή παρακολουθούμε μια ταινία σε κοντινή απόσταση. “

Ψάχνεις για υδραυλικό στο Βέλγιο; Ηλεκτρολόγο; Χτίστη; γυψοσανιδά; Βρίσκεις τα πάντα και τους πάντες στο #SuperGreeks

Παρέχετε καλό εξαερισμό

«Τα κύρια σημεία μόλυνσης είναι σε εσωτερικούς χώρους, με πολλούς ανθρώπους σε κλειστό χώρο, με την κακή κυκλοφορία του αέρα. Ειδικά όταν οι άνθρωποι μιλούν ή τραγουδούν δυνατά. Όταν μιλάμε δυνατά, εκκρίνουμε περισσότερα σωματίδια.

Έτσι, εξασφαλίστε έναν καλό αερισμό στους χώρους που βρίσκεστε ανοίγοντας τα παράθυρα », τονίζει ο Van Gucht. Αποφύγετε απολύτως την ανακυκλοφορία του αέρα. Επίσης, προσέξτε μετά από μια επίσκεψη στην τουαλέτα.

“Έχουμε κάνει κάποια πολύ σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του κορονοιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος Yves Stevens. «Είναι δυνατόν πλέον να δεχτούμε την οικογένεια και τους φίλους μας στο σπίτι από την Κυριακή και τα καταστήματα άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα. Οι πόλεις και οι δήμοι ήταν καλά προετοιμασμένοι και οι πελάτες ακολούθησαν επίσης τους κανόνες. Θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν την πειθαρχία τους επόμενους μήνες και εβδομάδες για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα, δηλαδή όπου ο ιός θα εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι σημαντικό να μάθουμε αυτοματισμούς για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. “

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks