Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 28.04.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Κάνουμε like στη facebook σελίδα του SuperGreeks για να ενημερωνόμαστε για το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία στην ελληνική γλώσσα!

647 νέα άτομα βρέθηκαν θετικά για το νέο κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Δευτέρα 27.04.2020. Υπάρχουν ως τώρα 47734 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στο Βέλγιο.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 123 άτομα νοσηλεύτηκαν από το νέο κορονoϊό και 65 πήραν εξιτήριο. Συνολικά 3976 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Βελγίου. 876 άνθρωποι βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας. ( Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός στις ΜΕΘ ).

Ψάχνεις για ηλεκτρολόγο στο Βέλγιο; #SuperGreeks 🙂

134 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή από την τελευταία ενημέρωση. Στο σύνολο έχουν φύγει από τη ζωή στο Βέλγιο και λόγω του κορονοϊού 7331 άνθρωποι. Από αυτούς τους 134 που έφυγαν από τη ζωή, οι 64 περιπτώσεις ήταν σε οίκους ευγηρίας όπου το 80% αποδείχτηκε από τα τεστ ότι έφυγαν από τον κορονοιό.

Και μετά την καραντίνα… Πάμε για Hair Styling στις Βρυξέλλες!

Στο σύνολο έχουν πραγματοποιηθεί 220204 τεστ στη χώρα του Βελγίου. 6162 πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. ( Παρατηρούμε ότι τα τεστ αυξήθηκαν κατά 1000 ημερησίως από την προηγούμενη εβδομάδα ).

Ο ιολόγος είπε ακόμα

“Πρέπει να είμαστε σαφείς: στην τρέχουσα φάση της επιδημίας, πρέπει να μείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση”, τόνισε ο ιολόγος Steven Van Gucht κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Εθνικού Κέντρου Κρίσεων. “Αλλά μπορούμε σταδιακά να χαλαρώσουμε τα μέτρα, και τα βασικά μέτρα θα συνεχίσουν φυσικά να ισχύουν. Και τώρα προστίθενται και οι μάσκες στα νέα μέτρα.” Από τις 4 Μαΐου, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε πολυσύχναστα μέρη. “Τώρα που η πρώτη φάση της επιδημίας μπαίνει αργά υπό έλεγχο, τα μέτρα μπορούν σταδιακά να καταργηθούν”, δήλωσε ο Van Gucht. “Ωστόσο, παραμένει σημαντικό να τηρούνται οι πέντε βασικές αρχές και οι μάσκες είναι ένα νέο στοιχείο που θα προσθέσουμε στη ζωή μας.”

Για τα νέα μέτρα

Απάτες

Το Κέντρο Κρίσεων προειδοποιεί για πολλές ψεύτικες ιστοσελίδες που δήθεν πουλάνε μάσκες. Αυξήθηκαν πολλοί οι απάτες και πολλές νέες έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες με προϊόντα για τον κορονοιό. Γι ‘αυτό να είστε σε επιφυλακή », είπε ο εκπρόσωπος Yves Stevens. “Προσπαθήστε να εξετάζετε καλά την ιστοσελίδα πριν κάνετε μια αγορά. Εάν η προσφορά φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον είναι απάτη. Υπάρχει πιθανότητα τα προϊόντα να μην παραδοθούν ποτέ και να χάσετε τα χρήματα σας.

*Για τις απάτες το κέντρο κρίσεων μίλησε στις 23.4.2020, αλλά θα το αναρτούμε πάντα στην καθημερινή μας ενημέρωση, ώστε να προσέχουν άπαντες από τους απατεώνες. Είναι μεγάλο το πρόβλημα που υπάρχει με τις ηλεκτρονικές απάτες.

Δείτε και το σχετικό άρθρο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

Κάνουμε like στη facebook σελίδα του SuperGreeks για να ενημερωνόμαστε για το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία στην ελληνική γλώσσα!

Διαβάστε ακόμα τη συνέντευξη του SuperGreeks με τον καθηγητή και ερευνητή Αναστάσιο Περράκη. *Συζητάμε για τον COVID-19, την εποχιακή γρίπη, την Ελλάδα, την Ολλανδία και το Βέλγιο, τα μέτρα που πάρθηκαν, τα τεστ, τα συστήματα υγείας και άλλα περισσότερα.

Κάνουμε την εγγραφή μας στο Newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνουμε προσφορές, διαγωνισμούς, νέα & tips στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks