Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 30.07.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Οι τάσεις έχουν ανέβει σε όλα τα επίπεδα στο Βέλγιο. Αν διαβάσετε το Update μας από τις 21.7.20 θα καταλάβετε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα αρκετά πράματα άλλαξαν σχετικά με τον κορονοιό. Οι τάσεις ανέβηκαν ξαφνικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες με απόρροια τα νέα μέτρα της κυβερνήσεως του Βελγίου. Mάλιστα στην Αμβέρσα έχουμε μερικώς lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα κρούσματα

Κατά μέσο όρο 347,1 άτομα την ημέρα ήταν θετικά στον κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο κατά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Sciensano την Τετάρτη.

Η τάση των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα έχει αυξηθεί κατά 77% κατά την περίοδο των 7 ημερών από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, σε σύγκριση με το μέσο όρο των 193,6 νέων λοιμώξεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 67335.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου, οι αρχές κατέγραψαν κατά μέσο όρο 25 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου την ημέρα, δηλαδή αύξηση 84% σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 13,6 εισαχθέντων την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία του Βελγίου βρίσκονται 263 ασθενείς, εκ των οποίων οι 47 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Κατά μέσο όρο 2,3 θάνατοι εμφανίστηκαν ανά ημέρα κατά την περίοδο 7 ημερών από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου. Η τάση μειώθηκε ελαφρά, σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 2,6 θανάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9.836. 3 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ώρο.

«Θα χρειαστούν μερικές ακόμη εβδομάδες για να είναι ορατή η επίδραση των νέων μέτρων στον αριθμό των νέων λοιμώξεων. Μέχρι τότε, ο αριθμός των περιπτώσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται », προειδοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!