Μέσα Μαζικής Μετακίνησης στο Βέλγιο

Σήμερα θα κάνουμε ένα άρθρο εισαγωγικό στα ΜΜΜ του Βελγίου και έπειτα στο άμεσο μέλλον θα σας ετοιμάσουμε αρκετά άρθρα με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και Tips!

Πάμε να δούμε παρακάτω:

Τo σύστημα ΜΜΜ στο Βέλγιο αποτελείται από τρένα, λεωφορεία, τραμ και μετρό.

Τρένα

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξυπηρετείται από τρένα, κάνοντας την μετάβαση από την μία πόλη στην άλλη άμεση και εύκολη. Μικρότερες αποστάσεις καλύπτονται από λεωφορεία.

Οι τρεις εταιρείες τραίνων που υπάρχουν είναι οι STIB-MIVB (Βρυξέλλες), DeLijn (βόρειο Βέλγιο), και TEC (νότιο Βέλγιο), που υπάγονται στην SNCB (Belgian National Railway Company). Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη οργάνωση του ταξιδιού, τιμές εισητηρίων, πληροφορίες για πιθανά έργα κτλ. Φυσικά υπάρχει και η εφαρμογή της υπηρεσίας, κάνοντας την ζωή σου πιο εύκολη. Μπορείς να αγοράσεις ονλαιν τα εισιτήρια σου ή να βρεις ποια συνδρομή ταιριάζει περισσότερο με την καθημερινότητά σου.

Τα S trains είναι τρένα που εξυπηρετούν τις Βρυξέλλες και άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Αμβέρσα, η Γάνδη, η Λιέγη και το Σαρλερουά σε μια ακτίνα 30km.

Κατοικίδια

Φυσικά, κατοικίδια επιτρέπονται μέσα στο τρένο. Κατοικίδια σε κλουβάκι ταξιδεύουν δωρεάν ή με κόστος 3 ευρώ αν είναι με το λουρί τους. Σκύλοι-συνοδοί ταξιδεύουν δωρεάν.

Ποδήλατο

Μπορείς επίσης να ταξιδέψεις με το ποδήλατό σου (χρέωση 4 ευρώ) ή να νοικιάσεις ποδήλατο από τον σταθμό (Blue-bike, διαθέσιμα 24 ώρες/ 24ωρο σε 60 σταθμούς, με ετήσια συνδρομή 12 ευρώ και 3.15 ευρώ η χρέωση του ποδηλάτου για 24 ώρες). Εκτός από ποδήλατο, μπορείς να νοικιάσεις και αυτοκίνητο (Cambio car, διαθέσιμα 24 ώρες/24ωρο ).

Next Level: Καθυστέρησε ή ακυρώθηκε το τρένο? Εδώ μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα που έχει ετοιμάσει η Belgian Rail για να ζητήσεις αποζημίωση για τα χρήματά σου(!).

Λεωφορεία

Οι περιοχές που δεν εξυπηρετούνται από τις σιδηροδρομικές γραμμές, προσφέρουν ως μέσο μετακίνησης τα λεωφορεία. Οι ίδιες τρεις εταιρείες τρένων, είναι και οι αντίστοιχες που είναι υπεύθυνες για την λειτουργία των λεωφορείων στο Βέλγιο, στο αντίστοιχο τμήμα της χώρας.

Τραμ-Μετρό

Αποτελούν την αμεσότερη λύση μετακίνησης μέσα στην πόλη, ενώ υπάρχει και το Coast Tram που πραγματοποιεί όλη την παραθαλάσσια διαδρομή της χώρας. Τραμ διαθέτουν οι πόλεις των Βρυξελλών, της Αμβέρσας, της Γάνδης και του Σαρλερουά. Μετρό είναι διαθέσιμο μόνο στις Βρυξέλλες.

Ποδήλατο

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους πιο οικολογικούς και πράσινους τρόπους μετακίνησης. Ο οικονομικότερος και SuperGreeks-approved μέθοδος μετακίνησης εντός και εκτός πόλεως ήταν και θα είναι το ποδήλατο, ο 2ος καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Στο Βέλγιο σχεδόν σε όλη τη χώρα θα βρείτε ποδηλατοδρόμους.

Enjoy!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks