Ολλανδία: Αισθητή μείωση των ενοικίων σχεδόν σε όλη τη χώρα

Ολλανδία-Κατοικία-Ενοίκια

Τα ενοίκια που συμφωνήθηκαν μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών με αφορμή τις νέες συμβάσεις στην Ολλανδία μειώθηκαν για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, σύμφωνα με την πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών Pararius.

Συγκεκριμένα, η μέση τιμή τετραγωνικού μέτρου που πληρώνει ένας νέος μισθωτής έχει μειωθεί κατά 0,4% το τρίτο τρίμηνο, σε μέσο όρο 16,56 εκατ. Ευρώ, δήλωσε εκπρόσωπος της Pararius. Τα πρώτα σημάδια της πτώσης ήταν ήδη αισθητά το δεύτερο τρίμηνο, ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις.

Η πιο έντονη πτώση ήταν στο Αϊντχόβεν, όπου τα νέα ενοίκια μειώθηκαν περισσότερο από 7%, ανεβάζοντας την τιμή ενός διαμερίσματος 60 τετραγωνικών μέτρων σε 824,40 €. 

Στο Άμστερνταμ, οι νέοι μισθωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο 1.325,40 ευρώ για το ίδιο μέγεθος, μείωση σχεδόν 6% το δεύτερο τρίμηνο. 

Τα ενοίκια μειώθηκαν επίσης στη Χάγη και την Ουτρέχτη, αλλά όχι στο Ρότερνταμ, όπου σημειώθηκε οριακή αύξηση.

Έρχονται όλο και λιγότεροι απο το εξωτερικό

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος για αγορά κατοικιών αύξησε τις τιμές στις πόλεις», λέει ο διευθυντής της Pararius, Jasper de Groot. «Αλλά υπάρχουν όρια, και σε κάποιο σημείο, οι άνθρωποι που αναζητούν σπίτι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τις υψηλές τιμές». 

Επιπλέον, λιγότεροι εργαζόμενοι από το εξωτερικό αναζητούν σπίτι και οι ιδιοκτήτες μειώνουν τις τιμές τους για να βεβαιωθούν ότι τα ακίνητα δεν θα μείνουν άδεια» πρόσθεσε.

Ο Covid-19 υπήρξε καταλύτης για την τρέχουσα πτώση των ενοικίων. Οι ειδικοί τόνισαν τον περασμένο μήνα ότι υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να δείχνουν πως οι εργαζόμενοι από το εξωτερικό φεύγουν από την Ολλανδία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ωστόσο είναι γεγονός ότι φτάνουν πλέον όλο και λιγότεροι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks