Ολλανδία: Επιταχύνεται η ανάπτυξη των γρήγορων τεστ κορονοϊού – Το τελευταίο δίνει αποτέλεσμα σε λιγότερο από ένα λεπτό

Ολλανδία-κορονοιός-τεστ

Μια εταιρεία στην Ολλανδία έχει αναπτύξει ένα τεστ κορονοϊού με αναπνευστήρα, που βγάζει τη διάγνωση σχετικά με τον κορονοϊό σχεδόν αμέσως, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την πίεση που δέχονται οι εγκαταστάσεις όπου γίνονται τα τεστ. 

Η συσκευή η οποία κατασκευάζεται από την Breathomix στο Leiden που μπορεί να ανιχνεύσει σωματίδια στην αναπνοή των ανθρώπων, δοκιμάστηκε σε 1.800 άτομα σε μια από τις εγκαταστάσεις των δοκιμών στο Άμστερνταμ. 

Έπειτα ακολουθεί το πιο χρονοβόρο τεστ PCR. Οι έρευνες έδειξαν ότι περίπου 1.350 άτομα θα μπορούσαν να έχουν σταλεί σπίτι αμέσως αν είχαν κάνει μόνο το τεστ με τον αναπνευστήρα. 

Η συσκευή μπόρεσε να διαγνώσει τον κορονοϊό στα 3/4 των συμμετεχόντων, αλλά δεν ήταν πειστική στο υπόλοιπο τρίμηνο. 

Παρ’ όλα αυτά πιστεύεται ότι μια εφαρμογή μεγάλης κλίμακας του τεστ, η οποία διαρκεί περίπου 45 δευτερόλεπτα, συμπεριλαμβανομένου και του αποτελέσματος, θα μπορούσε να μειώσει την πίεση στις εγκαταστάσεις όπου γίνονται τα τεστ καθώς ορισμένες από αυτές έχουν φτάσει στα όρια της κρίσης. 

Το υπουργείο Υγείας έχει παραγγείλει εκατοντάδες αναπνευστήρες, οι οποίοι μετά την τελική έγκριση θα χρησιμοποιηθούν στις εγκαταστάσεις τεστ έως το τέλος του επόμενου μήνα, όπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge.

Το τεστ του ΤΝΟ

Στο μεταξύ, το ολλανδικό ερευνητικό ινστιτούτο ΤΝΟ, ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα γρήγορο τεστ που είναι εξίσου αξιόπιστο με αυτό του PCR και το οποίο επί του παρόντος χρησιμοποιείται σε εθνικά κέντρα δοκιμών. 

Επίσης χρησιμοποιήθηκε και σε μια εγκατάσταση δοκιμών στο Άμστερνταμ και έδειξε ποσοστό ακρίβειας 99% σε σύγκριση με το τεστ του PCR, όταν έγινε σε 900 άτομα. 

Το τεστ του  ΤΝΟ δίνει αποτέλεσμα σε 45 λεπτά με μία ώρα. 

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε δύο γρήγορα τεστ από αμερικανικές εταιρείες BD και Abbot. Καθένα από αυτά διαρκεί 15 λεπτά για να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα και θα χρησιμοποιηθεί σύντομα. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks