Τα Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες. Στο Παραμύθι :)

βρυξέλλες-χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα στις Βρυξέλλες είναι μαγικά! Στην πόλη των Βρυξελλών και στο κέντρο της, διαδραματίζεται ένα από τα πιο όμορφα Χριστουγεννιάτικα event στον κόσμο. Είναι από τις πόλεις που πηγαίνεις μια βόλτα , ακόμα και για μια ημέρα τις ημέρες αυτές και παίρνεις μια πραγματικά καλή αίσθηση με άρωμα και mood Χριστουγέννων. Ο φωτισμός, οι εκδηλώσεις , τα ποτά, τα φαγητά , οι μουσικές και ο κόσμος, τα περιπτεράκια και σε συνδυασμό με την ήδη όμορφη πρωτεύουσα του Βελγίου έχουμε μια σύνθεση πραγματικά δημιουργική και πανέμορφη.

To Xριστουγεννιάτικο Market των Βρυξελλών γίνεται σε 5 κεντρικά σημεία της πόλης. Τα πάντα ξεκινάνε από την επιβλητική και χρωματιστή , πανέμορφη Grand-Place (Grote Markt) και διασχίζοντας τα χριστουγεννιάτικα μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί καταλήγουμε σε άλλες πλατείες που συνεχίζεται το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Το Χριστουγεννιάτικο market συνεχίζεται :

  • Τριγύρω από la Bourse de Bruxelles

Πέρυσι τιμώμενη χώρα ήταν η Φιλανδία και γι’ αυτό βλέπεις πολλές Φιλανδικές σημαίες. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζουμε παραδοσιακά γλυκά και φαγητά από τη Φιλανδία. Δοκιμάζουμε διάφορα ποτά. Ακούμε Φιλανδικές μουσικές , παρακολουθούμε θεατρικά κα. – Αυτά πέρυσι!

  • Place Sainte-Catherine
  • Marché aux Poissons
  • Place de la Monnaie

Ουσιαστικά όλη αυτή η διαδρομή είναι ένας τεράστιος “κύκλος” που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία και καταλήγει στην Κεντρική πλατεία. Στην πορεία αυτή βρίσκουμε περισσότερα από 250 Χριστουγεννιάτικα περίπτερα με ότι μπορείς να φανταστείς. Καλό φαγητό , πολύ ποτό, μουσικές, θεατρικά, άλλα show και άπειρη διάθεση!

Οι ημερομηνίες

Από 29 Νοεμβρίου μέχρι 5 Ιανουαρίου

Τα περίπτερα

Στα περίπτερα μπορείς να βρεις ότι φανταστείς. Από τα προϊόντα της εκάστοτε τιμώμενης χώρας, μέχρι Ελληνικά και γενικά αρκετά μεσογειακά περίπτερα με προϊόντα. Μπορείς επίσης να βρεις διάφορες δημιουργίες καλλιτεχνών από ξύλο, πλαστικά, λάμπες, μπάλες και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους σου.  Θα ενθουσιαστείς ! Περισσότερα από 250 περίπτερα είναι αυτά… και για όλα τα γούστα!

Grand Place ( Grote Markt )

Aπό τις 17:30 μέχρι τις 22:30 και κάθε μισή ώρα πλήθος κόσμου συρρέει στην Κεντρική πλατεία για να δει ένα μοναδικό υπερθέαμα. Μουσική δυνατή, ποιοτική και φωτορυθμικά από παντού δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Τα επιβλητικά κτίρια της πλατείας φωτίζουν και το μουσικό υπερθέαμα ξεκινάει. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια κόσμου έρχονται στις Βρυξέλλες για να ζήσουν και αυτοί το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Έχοντας κάνει Χριστούγεννα σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις , μπορούμε να πούμε ότι αυτό που συμβαίνει στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών ανά μισή ώρα είναι ότι πιο “Χριστουγεννιάτικο” μας έχει συμβεί. Κάθε χρόνο ένα νέο concept και το κλίμα να είναι τόσο ζεστό. Τόσο Χριστουγεννιάτικο!

Video από το μουσικό – φωτορυθμικό Show

Για το Χριστουγεννιάτικο market των Βρυξελλών θα γράψουμε περισσότερες λεπτομέρειες και όταν θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

Παρακάτω στην gallery θα βρείτε φωτογραφίες από την εκδρομή που διοργάνωσαν το SUPER Amsterdam με την Nature Experience…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks