φρέσκα κουλούρια 17/12/20 – Tα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο …

βέλγιο-μπριζ-χριστούγεννα-νέα

Το Βέλγιο έπειτα από μια εποχή “σκληρού” lockdown ανοίγει την αγορά για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια ! Αυτά τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο θα είναι κάπως διαφορετικά… Διαβάστε παρακάτω γιατί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα – Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις από την απαγόρευση την παραμονή των Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Βαλλωνία και Φλάνδρα

Στη Βαλλωνία, οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν έξω στις 24 Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα. Στη Φλάνδρα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 κάθε βράδυ.

Κορονοιός και Κρούσματα

Οι τάσεις ανεβαίνουν ξανά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φλάνδρας. Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα ήταν στα παιδιά κάτω των 10 ετών, αύξηση 34%.

Εμβόλιο

Οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου κορονοιού της Pfizer θα μπορούσαν να παραδοθούν στο Βέλγιο πριν από το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας.

Μια αρχική εκστρατεία με 5000 εμβόλια θα καλύψει αρχικά τις ανάγκες στα γηροκομεία.

Επιδοτήσεις για νέες ιδέες – Βρυξέλλες

Η κρίση στην υγεία που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στους διάφορους οικονομικούς τομείς που υπάρχουν στην επικράτεια της Πόλης, οι επιπτώσεις των οποίων μπορούν να γίνουν αισθητές από τους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο, η πανδημία θα έχει επίσης αναδείξει τη σημασία της τεχνολογίας, και ιδίως της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι τεχνολογικές δεξιότητες, οι υποδομές και οι λύσεις παρέχουν οφέλη τόσο σε αυτήν την κρίση όσο και μετά την από αυτή την κρίση με τον κορονοιό.

Διαβάστε περισσότερα στο χθεσινό άρθρο του supergreeks.eu γι’ αυτές τις επιδοτήσεις

Χριστουγεννιάτικα ψώνια για κατοίκους Γερμανίας και Ολλανδίας

Το Βέλγιο θα ξεκινήσει μια διαφημιστική εκστρατεία για να αποθαρρύνει ανθρώπους από τις Κάτω Χώρες και τη Γερμανία να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους πέρα ​​από τα σύνορα.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ζήτημα κλεισίματος των συνόρων, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να «αποθαρρύνει τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς με κάθε δυνατό τρόπο».

Διαβάστε στο supergreeks.eu τι ισχύει για την ώρα για τα ταξίδια μας από Ολλανδία – Βέλγιο και το αντίστροφο.

Λιγότερα τρένα τα Χριστούγεννα

Λιγότερα τρένα θα λειτουργούν στο Βέλγιο μεταξύ 19 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB.

Θα μειωθεί επίσης ο αριθμός των υπεραστικών τρένων μεταξύ Αμβέρσας και Βρυξελλών. Λιγότερα προαστιακά τρένα. Στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου, τα τρένα θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα μιας τυπικής Κυριακής.

Στις 24 και 31 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν σπάνια τρένα.

Τρένα για Ολλανδία

Τέλος, μετά τις 5:00 μ.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δε θα εξυπηρετείτε το τρένο για Roosendaal (στις Κάτω Χώρες) και το τρένο μεταξύ των Χάσελτ και Μάαστριχτ δεν θα εξυπηρετεί τους ολλανδικούς σταθμούς Eijsden, Maastricht Randwyck και Μάαστριχτ.

Tommorowland

Μπορεί να μην έγινε όπως κάθε χρόνο το διάσημο φεστιβάλ του Tomorrowland, αλλά λίγο πριν φύγει ο χρόνος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τους καλύτερους DJ’s του κόσμου. Ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το 2021 και γιορτάζουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το Tomorrowland, γνωστούς DJ’s και ανθρώπους από όλο τον πλανήτη!

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το online festival από το supergreeks.eu

Θα έχουμε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αύριο;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μας έρχονται από το Βέλγιο, όχι δε θα αλλάξουν πολλά πράματα. Το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου να παρακινήσει του πολίτες να τηρήσουν με συνέπειά τα ισχύοντα μέτρα. Μένει να το δούμε αύριο αυτό γιατί όλα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή σε ότι αφορά ζητήματα του κορονοιού.

Το supergreeks.eu θα καλύψει LIVE την ομιλία του πρωθυπουργού του Βελγίου.

Τα φρέσκα κουλούρια σερβίρονται κάθε πρωί από την ομάδα του supergreeks.eu 🙂

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks