Από σήμερα ευκολότερα τα ταξίδια από Ολλανδία – Γερμανία

Γερμανία

Είναι δεκάδες τα μηνύματα που δεχόμαστε στο SupporT για τα ταξίδια μας που αφορούν τις γειτονικές χώρες σε Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο. Τα ταξίδια παρότι δεν απαγορεύονται, δεν ενθαρρύνονται κιόλας και στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει από μεριάς μας η υποχρέωση για τεστ και καραντίνα.

Από σήμερα η Γερμανία χαλαρώνει τα μέτρα για τους κατοίκους της Ολλανδίας, μιας και η Ολλανδία δε θεωρείται πια χώρα “υψηλού κινδύνου”!

SuperGreeks μου καθημερινά καταγράφουμε πολλά άρθρα με χρήσιμες πληροφορίες για όλους στο Βέλγιo, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Χρειαζόμαστε το Like σου για να συνεχίσουμε αυτό το υπέροχο έργο που ξεκινήσαμε 🙂

Ταξίδια από Ολλανδία – Γερμανία

Από τις 30 Μαΐου 2021, οι Κάτω Χώρες δε θα είναι πλέον «περιοχή υψηλού κινδύνου» για τη Γερμανία, αλλά «περιοχή κινδύνου». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κανόνες εισόδου για ταξιδιώτες από την Ολλανδία έχουν χαλαρώσει από εχθές.

Εάν ταξιδεύετε από Ολλανδία προς Γερμανία, πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα PLF πριν ξεκινήσετε. Εάν έχετε κάνει τεστ κορονοιού στην Ολλανδία και το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, δε χρειάζεται η καραντίνα κατά την άφιξη σας στη Γερμανία. Θα πρέπει να κάνετε και ένα rapid test 48 πριν την άφιξη σας στη Γερμανία.

Η υποχρέωση για τεστ ισχύει για όλους τους ανθρώπους άνω των 6 ετών.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τεστ στη Γερμανία, αλλά μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα θα πρέπει να μείνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα.

 Ο χρωματικός κωδικός για τη Γερμανία είναι πορτοκαλί. Ταξιδεύετε στη Γερμανία μόνο εάν είναι απαραίτητο. To τι ισχύει γι’ αυτούς που ταξιδεύουν από Γερμανία ή άλλη χώρα στην Ολλανδία θα το βρείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Στους SuperGreeks και στην κατηγορία “Ταξιδιωτικές οδηγίες” θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα ταξίδια μας από / προς Γερμανία και Ολλανδία.

Πολλές οι ευκολίες πλέον για ταξίδια των διασυνοριακών κατοίκων

Πάμε να δούμε αναλυτικά

Εάν θέλετε να περάσετε από τη Γερμανία, ή εάν είστε μεθοριακός εργαζόμενος, υπάρχουν εξαιρέσεις για εσάς και ταξίδια σας στη γειτονική χώρα. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν γι’ αυτούς επίσης που σπουδάζουν, εργάζονται ή κάνουν οικογενειακές επισκέψεις πρώτου βαθμού ή για επισκέψεις ανθρώπων που φροντίζεται.

Όπου βλέπετε “Ν” στον παρακάτω πίνακα σημαίνει Ναι!

Στην παραπάνω επισκόπηση περιλαμβάνονται μόνο οι πιο σημαντικές κατηγορίες εξαιρέσεων. Μια πλήρης επισκόπηση όλων των κατηγοριών εξαιρέσεων μπορεί να βρεθεί στον κανονισμό σύμφωνα με το §6 (πληροφορίες στα Αγγλικά). Αυτή η επισκόπηση ισχύει εάν ήσασταν μόνο στις Κάτω Χώρες!

ΕγγραφήΔοκιμήΚαραντίνα
Ταξιδιώτες ταξιδιώτες ή ταξιδιώτες που αλλάζουν τρένα στη Γερμανία και φεύγουν απευθείας από τη χώρα    – –      –
Παραμονή έως και 24 ώρες στη Γερμανία    – –      –
Συνοριακοί ταξιδιώτες (εργασία, μελέτη, εκπαίδευση)    – –      –
Οικογενειακή επίσκεψη πρώτου βαθμού, κοινόχρηστη φροντίδα δεξιά: <72 ώρες    – –      –
Οικογενειακή επίσκεψη πρώτου βαθμού, κοινόχρηστη φροντίδα δεξιά:> 72 ώρες   Ν –      –
Επείγουσα ιατρική περίθαλψη στη Γερμανία   Ν –      –
Φροντίδα ή υποστήριξη για ευάλωτα άτομα   Ν –      –

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 και έχετε επίσημο πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας. Αντί για αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, μπορείτε να ανεβάσετε το επίσημο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά την εγγραφή σας στη διεύθυνση www.einreiseanmeldung.de . 

Όταν ταξιδεύετε τακτικά μεταξύ Ολλανδίας και Γερμανίας για εργασία, σπουδές ή άλλους σημαντικούς λόγους, συχνά ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.

Για παράδειγμα, εάν πηγαίνετε στη Γερμανία τακτικά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) για σπουδές, εργασία,οικογενειακές επισκέψεις πρώτου βαθμού δεν υπάρχει υποχρέωση για εγγραφή, τεστ και καραντίνα.

Οι μεθοριακοί εργαζόμενοι και οι μαθητές εξαιρούνται από την καραντίνα στην Ολλανδία.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες σε κάθε περίπτωση αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να ενημερώνεστε πριν από κάθε σας ταξίδι προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks