Αργίες και σχολικές διακοπές στο Βέλγιο ( 2019- 2020 )

Πολλές από τις σχολικές διακοπές που θα καταγράψουμε παρακάτω αφορούν ολόκληρο το πληθυσμό του Βελγίου. Όμως αναγράφοντας παρακάτω τις ημερομηνίες των διακοπών θα δούμε σίγουρα για το πότε μπορεί μια οικογένεια να προγραμματίσει τις διακοπές και εξορμήσεις της.

Αν και το Βέλγιο είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές κοινότητες γλωσσών – ολλανδόφωνη Φλάνδρα, γαλλόφωνη Βαλλονία και γερμανόφωνες επαρχίες – το ημερολόγιο σχολικών διακοπών είναι το ίδιο για κάθε μία. Εν αντίθεσή με τη γειτονική Ολλανδία όπου σχεδόν κάθε νομός έχει διαφορετικές ημερομηνίες σχολικών αργιών.

Για πάμε να δούμε παρακάτω όλες τις αργίες για το 2019 και 2020:

(2019)

Φθινοπωρινές διακοπές : 28 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου

Hμέρα μνήμης / Αrmistice : Όπως κάθε χρόνο την ίδια ημερομηνία και στις 11 Νοεμβρίου είναι αργία για όλο το Βέλγιο

Αυτή η ημέρα έχει καθιερωθεί ως αργία για να υπενθυμίζει το τέλος των εχθροπραξιών του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Η ανακωχή είχε υπογραφεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά βέβαια ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε επίσημα με την υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών στις 28 Ιουνίου 1919.

Χριστουγεννιάτικες διακοπές : 23 Δεκεμβρίου με 5 Γενάρη (2020). Διαβάστε εδώ! το άρθρο μας για τις Χριστουγεννιάτικες Βρυξέλλες 🙂

( 2020 )

Ανοιξιάτικες διακοπές: 24 Φλεβάρη με 1 Μαρτίου

Πασχαλινές διακοπές : 6 με 19 Απριλίου

Πρωτομαγιά: Η εργατική πρωτομαγιά που έχουμε και στην Ελλάδα. Είναι διεθνής ημερομηνία και συμβολίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης και την κατάκτηση του 8ώρου. Mέχρι το 1886 που καθιερώθηκε η 8ωρη εργασία έπειτα από πάρα πολλούς αγώνες των εργατών, οι άνθρωποι δούλευαν μέχρι και 16 ώρες την ημέρα. Αυτό το δικαίωμα αρχίσαμε να το χάνουμε ξανά τα αρκετά τελευταία χρόνια και μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε άπαντες ότι η πρωτομαγιά είναι αργία. Είναι απεργία.

Ημέρα της Αναλήψεως : 21 Μαΐου. Η ημέρα της αναλήψεως  σηματοδοτεί την 40ή ημέρα μετά την ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Tου Αγίου Πνεύματος: 1 Ιουνίου

Καλοκαιρινές διακοπές: Από 1 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου

και πάλι από την αρχή…

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και περισσότερες ημέρες διακοπών που καθορίζει το εκάστοτε σχολείο και μπορείτε να ενημερωθείτε μόνο από το πρόγραμμα αυτού!

Καλές Διακοπές – Καλές εξορμήσεις !

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks