Αρχίζει η πιο μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης – 51 αγώνες σε 31 ημέρες

Το 16ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων της ηπείρου μας θα διεξαχθεί το 2021 (11/6-11/7), αλλά όταν στο μέλλον αναζητηθεί στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου θα εμφανίζεται ως Euro 2020.

Στο στάδιο Olimpico της Ρώμης, η Ιταλία και η Τουρκία θα τραβήξουν την Παρασκευή (11/6-22:00) τις κουρτίνες της «αυλαίας» για ένα μοναδικό τουρνουά. Από τη μία, η αναβολή ενός χρόνου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που δεν έχει εξαφανιστεί και αποτελεί μια παράμετρο που διαμόρφωσε και διαμορφώνει δεδομένα και συνθήκες στην διοργάνωση. Και από την άλλη, επειδή το Euro δεν έχει διεξαχθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Όλες οι πληροφορίες για τα γήπεδα του EURO

Οι ημερομηνίες, οι πόλεις και τα γήπεδα για το Euro 2021

Χάνει οριστικά την πρεμιέρα με Ρωσία ο kevin de bruyne

Πενήντα μία συνολικά αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε διάστημα 31 ημερών, εκ των οποίων στις 22 θα έχουμε αγωνιστική δράση, ενώ στις 9 θα υπάρχει ξεκούραση.
Έντεκα πόλεις και όχι δώδεκα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, από τη Γλασκόβη στο Μπακού και από την Αγία Πετρούπολη έως τη Σεβίλλη, θα φιλοξενήσουν ένα τουρνουά που ήδη έγινε 60 ετών (6/7/1960).
Από τις 11 αυτές πόλεις, οι οκτώ είναι πρωτεύουσες (Ρώμη, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Γλασκόβη, Μπακού και Βουκουρέστι), με 4.240 χιλιόμετρα να είναι η απόσταση μεταξύ των πιο απομακρυσμένων σταδίων και τρεις να είναι η μέγιστη διαφορά ώρας μεταξύ των πόλεων.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, απουσιάζει από το τούρνουα που αυτή κέρδισε επάξια το 2004.

Εσύ ποια ομάδα υποστηρίζεις σε αυτό το EURO?

Από σήμερα μαζευόμαστε ωραία παρεάκια, με μπύρες και πίτσες και απολαμβάνουμε τις ματσάρες του EURO.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks