Βέλγιο: Αίτηση επιδόματος για προσωρινή ανεργία λόγω Covid-19

epidoma

Ο κορονοιός χτύπησε δυνατά το σύστημα υγείας του Βελγίου , γεγονός που σε συνδυασμό με το lockdown είχε ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας. Η κυβέρνηση του Βελγίου στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους προσωρινά ανέργους λόγω του Covid-19 παρέχει ειδικό επίδομα. Η διαδικασία για αυτό είναι αρκετά εύκολη. Συγκεκριμένα, μπορείτε να συμπληρώσετε μια αίτηση για το επίδομα προσωρινής ανεργίας και να αναμένετε απαντήσεις στα στοιχεία που θα δώσετε. Τη φόρμα που πρέπει να συμπληρώσετε για το αίτημα επιδόματος ανεργίας θα τη βρείτε εδώ.

Είναι απαραίτητο στη φόρμα να συμπληρώσετε e-mail και τηλέφωνο ώστε να μπορεί ο φορέας να επικοινωνήσει μαζί σας.

Για να ολοκληρώσετε το φάκελο της αίτησης θα πρέπει εκτός της δικής σας αίτησης να συμπληρώσει μία ηλεκτρονική δήλωση και ο εργοδότης σας. Την δήλωση θα την υποβάλλει ο εργοδότης σας από εδώ. Επικοινωνήστε με τον εργοδότη σας να υποβάλλει αυτή την αίτηση για εσάς.

Σε περίπτωση προβλήματος θα σας καλέσουν ή στείλουν e-mail.

Αν δικαιούστε το επίδομα ;

Από 01.02.2020 έως 31.08.2020 μπορείτε να λαμβάνετε μηνιαίες παροχές που αντιστοιχούν στο 70% των μέσων μισθών σας (το ανώτατο όριο ορίζεται στα 2.754,76 ανά μήνα – δείκτης 01/03/2020).

Λαμβάνουμε την πληρωμή του επιδόματος όταν στο τέλος κάθε μήνα ο εργοδότης συμπληρώνει τη φόρμα WECH 505. Το επίδομά μας θα καταβληθεί και θα υπάρξει μια παρακράτηση φόρου 26,75% (εκτός από την περίοδο από τον Μάιο 2020 έως τον Δεκέμβριο 2020, για την οποία ο παρακρατούμενος φόρος περιορίζεται στο 15%).

Θα λάβετε ένα email από τον φορέα μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή σας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της πληρωμής σας 24/7 στο αρχείο My HVW.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks