Βέλγιο: Ανακοινώθηκαν έργα 1 εκ. ευρώ για ποδηλατικά έργα

Βέλγιο-Ποδήλατο-Έργα

Πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ αναμένεται να δοθούν σε διάφορα έργα ποδηλατικής υποδομής στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, τα οποία θα παρασχεθούν από τον οργανισμό Bikes in Brussels Fund που διαχειρίζεται το King Baudouin Foundation.

Τα έργα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση οκτώ νέων διαδρομών στο Pomenade Verte των Βρυξελλών, χάρη στην χρηματοδότηση του οργανισμού συνολικού ύψους 991.390 ευρώ. Επίσης σε άλλα επτά νέα προγράμματα φιλικά προς το ποδήλατο θα διατεθούν περισσότερα από 140.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε.

Στο μεταξύ οι βελτιώσεις εκτός από την περιοχή του Promenade Verte (πρόκειται για ένα μονοπάτι 60 χιλιομέτρων που επιτρέπει σε περιπατητές και ποδηλάτες να περιηγηθούν στις Βρυξέλλες με πράσινο και ασφαλή τρόπο), θα γίνουν επίσης  στο Anderlecht, το Evere, το Forest, το Uccle και το Watermael-Boitsfort. Οι βελτιώσεις θα σχεδιαστούν με στόχο την άνεση και την ασφάλεια της μεγαλύτερης ορατότητας που θα υπάρχει.

Άλλα επτά εργά

Ο συγκεκριμένος οργανισμός παρέχει επίσης υποστήριξη σε επτά νέα έργα υποδομής για την ποδηλασία γύρω από την πρωτεύουσα του Βελγίου. Συγκεκριμένα στην περιοχή του νοσοκομείου Huderf στο Laeken θα αναπτυχθεί εκ νέου ένα ασφαλές πάρκο με διάθεση 53.240 ευρώ από το ταμείο.

Επίσης ο οργανισμός για τα ποδήλατα στις Βρυξέλλες θα διαθέσει άλλα 39.704 ευρώ για θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε τέσσερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στο Berchem-Sainte-Agathe, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθεί η ποδηλασία στα σχολεία.

Το Athénée Royal of Woluwe-Saint-Lambert θα πάρει 15.000 ευρώ για τη δημιουργία τριών σκεπασμένων πάρκων ποδηλάτων, ενώ  η κοινότητα θα δώσει επίσης 6.844 ευρώ για τη δημιουργία κλειστού και ασφαλούς χώρου στάθμευσης για 55 ποδήλατα στο Haute Ecole Léonard de Vinci.

Εν τω μεταξύ, στο Uccle, η Epsylon (δίκτυο ψυχιατρικής περίθαλψης των Βρυξελλών) θα αποκτήσει πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα και θα αναπτύξει ασφαλείς χώρους στάθμευσης ποδηλάτων για κατοίκους και προσωπικό και μάλιστα με τη βοήθεια επιδότησης ύψους 15.498 ευρώ.

Το Bikes στις Βρυξέλλες ιδρύθηκε στα τέλη του 2018 από το Ίδρυμα King Baudouin και θέλει να προωθήσει την ποδηλασία ως μέσο μεταφοράς εντός και γύρω από την περιοχή των Βρυξελλών.

Υποστηρίζει πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από ενώσεις, κυβερνητικούς και δημόσιους και ιδιωτικούς δρόμους για την ενθάρρυνση της ποδηλασίας. Από την ίδρυσή του, το ταμείο έχει ήδη υποστηρίξει 27 έργα συνολικού ύψους άνω των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks