Βέλγιο: Ανθοπωλεία ανοικτά, αλλα απαγορεύεται να πωλούν είδη χριστουγεννιάτικου στολισμού

Βέλγιο-Ανθοπωλεία-Κορονοϊός

Όταν δημοσιεύτηκε η λίστα των βασικών καταστημάτων που επιτρέπεται να μείνουν ανοικτά στο Βέλγιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα νέα για τα ανθοπωλεία ήταν καλά. Ή τουλάχιστον αυτό νόμιζαν οι περισσότεροι.

Το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκαν στη σχετική λίστα σημαίνει ότι τα ανθοπωλεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και δεν υποχρεούνται να κλείσουν για 6 εβδομάδες, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Αντίθετα, απαγορεύεται να πωλούν μη απαραίτητα αντικείμενα στα καταστήματά τους και σ’ αυτά περιλαμβάνονται και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στο πλαίσιο αυτό τα ανθοπωλεία βιώνουν αυτήν την απόφαση ως “χτύπημα” στο τζίρο τους γιατί αυτή τη στιγμή του έτους η πώληση χριστουγεννιάτικων στολιδιών και διακοσμήσεων αποτελεί σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους.

Ζημιά 50.000 ευρώ

Το Flower Studio Lotus στο Zoutleeuw για παράδειγμα, εκτιμά ότι η απόφαση θα αποφέρει ζημιά περίπου 50.000 ευρώ.

«Δεν επιτρέπεται να πουλάμε τα μισά από τα προϊόντα μας», λέει ο ανθοπώλης Dirk, ο οποίος διευθύνει την επιχείρηση μαζί με τον Hans και φοβάται ότι το αγοραστικό κοινό θα βγει μαζικά από τα σύνορα και θα αγοράσει χριστουγεννιάτικα στολίδια από την Ολλανδία.

“Αυτή τη στιγμή του έτους, οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις λουλουδιών αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα του κύκλου εργασιών μας.”

“Δεν μας έκλεισαν για να μη μας δώσουν επιχορήγηση;”

«Κι αυτό με αναγκάζει να σκέφτομαι: μας κρατούν ανοιχτούς, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσουν επιχορήγηση κλεισίματος; Οι άνθρωποι θα κατευθυνθούν προς την Ολλανδία για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και για να εξηγήσουμε τι συμβαίνει, δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο Facebook μια διακόσμηση του Πάσχα.  

Το ανθοπωλείο σκοπεύει να δοκιμάσει και να πουλήσει μερικούς κωδικούς χριστουγεννιάτικων στολιδιών στο Διαδίκτυο, μέσω Facebook, καθώς επιτρέπονται οι διαδικτυακές πωλήσεις, ωστόσο δε διαθέτουν κανονικό e-shop στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks