Βέλγιο: Από σήμερα “κοκκινίζει” Ελλάδα – Ιταλία και άλλες χώρες

Βέλγιο-Κόκκινες ζώνες-Κορονοϊός

Πρόσθετες περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων των χωρών της Ελλάδας και της Ιταλίας, θα θεωρηθούν κόκκινη ζώνη ταξιδιού για τους Βέλγους από σήμερα, μετά την τελευταία ενημέρωση από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από σήμερα Παρασκευή 6/11 στις 4:00 μ.μ., ορισμένες νέες περιοχές και χώρες θα έχουν κόκκινο χρώμα και θα ανέβουν στην υψηλή κλίμακα επικινδυνότητας σ’ ότι αφορά τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική δοκιμών Covid-19 του Βελγίου, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις ζώνες θα δοκιμαστούν μόνο εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

Όλη η Ελλάδα και η Ιταλία, που και οι δύο είχαν μέχρι πρότινος πολλές πορτοκαλί ζώνες, θα γίνουν κόκκινες, όπως και ολόκληρη η χώρα της Λετονίας.

Η ηπειρωτική Ισπανία θα γίνει επίσης εντελώς κόκκινη, και μόνο το νησί της Λας Πάλμας παραμένει πράσινο, καθιστώντας το τη μοναδική ζώνη στην ΕΕ όπου μπορούν να ταξιδέψουν οι Βέλγοι χωρίς πρόσθετους περιορισμούς από τον κορονοϊό.

Στη Νορβηγία, η πρωτεύουσα του Όσλο και η περιοχή του Βίκεν θα γίνουν επίσης κόκκινες από την Παρασκευή.

Στη Γερμανία, οι περιοχές της Άνω Φραγκονίας, της Κεντρικής Φραγκονίας, του Βρανδεμβούργου, του Ανόβερου, του Λυνεμβούργου, της Ρηνανίας-Πφαλζ, της Λειψίας και της Θουριγγίας θα προστεθούν στις κόκκινες ζώνες της χώρας.

Το νησί La Réunion στη Γαλλία, η περιοχή της Ζηλανδίας στη Δανία και οι περιοχές Highlands και Islands στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν επίσης κόκκινα.

Στη Σουηδία, οι περιοχές της Δυτικής Σουηδίας και της Βορειοκεντρικής Σουηδίας θα γίνουν επίσης κόκκινες.

Τι πρέπει να κάνουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από κόκκινες ζώνες

Θυμίζουμε ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από κόκκινες περιοχές θα πρέπει να συμπληρώσουν το Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών (PLF) εάν έχουν μείνει σε μια τέτοια περιοχή πάνω από 48 ώρες.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό καλούνται να συμπληρώσουν ένα «ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης» σχετικά με τις συνθήκες ταξιδιού ή / και διαμονής τους στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από το χρώμα της ζώνης που έχουν οι χώρες από τις οποίες επιστρέφουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks