Βέλγιο: Επανέρχονται οι έλεγχοι Covid-19 στο προσωπικό γηροκομείων

Βέλγιο-Ηλικιωμένοι-Τεστ

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι υγείας στις Βρυξέλλες θα ξαναρχίσουν τον προληπτικό έλεγχο Covid-19 των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, σε κέντρα φροντίδας και σε άλλα ιδρύματα που ζουν ηλικιωμένοι.

Περίπου 1.000 μέλη του προσωπικού αναμένεται να υποβληθούν σε έλεγχο, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε ότι θα επιστρέψει στα τεστ ασυμπτωματικών ατόμων για το νέο κορονοϊό.

Το πρόγραμμα αφορά υπαλλήλους σε γηροκομεία και ιδρύματα φροντίδας κατοικιών για άτομα με αναπηρία ή με ψυχιατρικές παθήσεις, καθώς και το προσωπικό σε καταφύγια και κέντρα αποκατάστασης.

Κάθε ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να υποβάλει αίτημα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και θα έχει το δικαίωμα να δεχθεί τεστ του προσωπικού του μία φορά κάθε μήνα.

Τα νέα έρχονται καθώς η ομοσπονδιακή στρατηγική της χώρας προετοιμάζεται για μια ευρύτερη εισροή τεστ από τη Δευτέρα, με τα ασυμπτωματικά άτομα και τους επαναπατριζόμενους από ζώνες ταξιδιού υψηλού κινδύνου να επιτρέπεται να κάνουν ξανά τεστ.

Καθώς η ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού ξεπέρασε τις εργαστηριακές ικανότητες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τις δοκιμές σε άτομα που δεν αντιμετώπιζαν συμπτώματα του ιού.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι στη Βαλλωνία ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα μαζικής εξέτασης για όλους τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, οι οποίοι θα ελέγχονται εβδομαδιαίως για τον ιό χρησιμοποιώντας δείγματα με βάση το σάλιο.

Η επιστροφή σε καθολικά τεστ θα μπορούσε να φέρει αύξηση των κρουσμάτων στο Βέλγιοι, καθώς τα εργαστήρια ήδη αρχίζουν να εντοπίζουν ενεργά κρούσματα ιού σε διαφορετικά υγιή άτομα, προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός υπάλληλος υγείας την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks