Βέλγιο: Ημερήσιες εκδρομές στην Ολλανδία για να αποφευχθεί η “απόλυτη πλήξη”

Βέλγιο-Ολλανδία-Σύνορα

Η πλήξη, αυτός είναι συχνά ο λόγος για τον οποίο κάτοικοι στο Βέλγιο διασχίζουν τα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας για να ψωνίσουν αυτές τις μέρες. Εκτεταμένοι περιορισμοί για τον κορονοϊό υπάρχουν και στις δύο χώρες, αλλά στην Ολλανδία τα καταστήματα είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ στο Βέλγιο το lockdown έχει οδηγήσει σε λουκέτο τα καταστήματα με τα μη αναγκαία είδη.

Έτσι στην ολλανδική παραμεθόρια πόλη Hulst (Zeeland) πραγματοποιήθηκαν αγορές την Κυριακή, όπως συνήθως στις αρχές της εβδομάδας και όπως στην εποχή πριν από τον κορονοϊό. Αυτή η πόλη, αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορούσε να βασιστεί στους Βέλγους ημερήσιους ταξιδιώτες, παρόλο που τα εστιατόρια είναι κλειστά.

“Δεν δείχνετε αλληλεγγύη στους συντοπίτες σας”

Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Verlinden λέει ότι ταξίδια όπως αυτά δεν πρέπει να γίνονται, αλλά δεν απαγορεύονται. «Εκτιμώ ότι η κατάσταση είναι πιεστική για όλους. Είναι μαραθώνιος. Οι λιανοπωλητές αναγκάζονται να κλείσουν. Δεν δείχνετε αλληλεγγύη όταν διασχίζετε τα σύνορα για να κάνετε αγορές από μια άλλη χώρα».

Η Marga Vermue, η δήμαρχος του Sluis, μια άλλη ολλανδική συνοριακή πόλη που συνήθως ευδοκιμεί από αυτές τις εκδρομές, συμβουλεύει τους Βέλγους να μην κάνουν μεγάλους λογαριασμούς στα καταστήματά τους.

«Αυτή είναι μια παραμεθόρια περιοχή. Υπάρχουν διασυνοριακά ταξίδια για να δείτε την οικογένεια, για δουλειά ή για να πάτε σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα. Ζητάμε από τους Βέλγους που έρχονται να ψωνίσουν να το περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι αυτό το ταξίδι πραγματικά απαραίτητο; Αποφύγετε τον συνωστισμό και πάνω από όλα τηρήστε τους κανόνες!”

Σε αντίθεση με το Βέλγιο στην Ολλανδία, μόνο δύο άτομα μπορούν να κινούνται μαζί στο δρόμο.

Η δήμαρχος υποστηρίζει τη διατήρηση των ανοιχτών συνόρων, αλλά τονίζει την ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks