Βέλγιο: Η επαρχία της Αμβέρσας απαγορεύει τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μέχρι τον Γενάρη!

Βέλγιο-Χριστούγεννα-Κορονοϊός

Η επαρχία της Αμβέρσας στο Βέλγιο θα επεκτείνει την απαγόρευση του κορονοϊού σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τους δημόσιους εορτασμούς στο τέλος του έτους πέρα από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σε μια επιστολή προς τα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα και τους δημάρχους, η κυβερνήτης της Αμβέρσας Cathy Berx, δήλωσε ότι η απαγόρευση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου του 2021!

«Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών και είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να απαγορεύουμε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πολύ στενή επαφή μεταξύ ατόμων και να φέρουν κοντά έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές», είπε.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει επίσης όλες τις επισκέψεις στα τουριστικά χωριά του χειμώνα για διακοπές αλλά και την δημιουργία δράσεων όπως παγοδρόμια, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ισχυρή και συνεχής η κυκλοφορία του ιού στην επαρχία

Στην επιστολή της προς τους δημάρχους και την αστυνομία, η κυβερνήτης είπε ότι η κυκλοφορία του ιού στην επαρχία της είναι ακόμη «ιδιαίτερα ισχυρή και συνεχής» και ανέφερε ότι ένα ποσοστό θετικότητας σχεδόν 20% και ένα ποσοστό επίπτωσης (ο αριθμός των νέων κρουσμάτων / 100.000 κάτοικοι) είναι ακόμα άνω των 1.000. “

Η Berx τη Δευτέρα ήταν η πρώτη επαρχιακή αρχή που απόκρουσε τις προοπτικές να αρθούν οι απαγορεύσεις μέχρι την προθεσμία της 13ης Δεκεμβρίου οπότε και θα αποφασίσουν οι ομοσπονδιακές αρχές εάν θα συνεχιστούν ή όχι.

Το καλοκαίρι, καθώς οι μολύνσεις από κορονοϊό αυξήθηκαν στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, η Berx ήταν επίσης η πρώτη που κατέφυγε στην επιβολή απαγόρευσης αργά το βράδυ για να θέσει υπό έλεγχο τον ρυθμό μόλυνσης.

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι όλα τα τρέχοντα μέτρα για τον κορονοϊό που επιβάλλονται σε όλη τη χώρα – συμπεριλαμβανομένων των κλεισίματος καταστημάτων, της υποχρεωτικής τηλεργασίας και της εν λόγω απαγόρευσης – θα αναθεωρηθούν πριν από την προθεσμία στα μέσα Δεκεμβρίου, η Berx προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν και πέρα από αυτήν την ημερομηνία.

“Τα επιστημονικά μοντέλα δείχνουν ότι στις13 Δεκεμβρίου 2020 δεν θα έχει μειωθεί επαρκώς η εκθετική αύξηση των θετικών κρουσμάτων”, ανέφερε.

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο, η πόλη των Βρυξελλών ανακοίνωσε επίσης ότι θα ακυρώσει τη φετινή εκδήλωση του Winter Wonders, της μεγαλύτερης αγοράς Χριστουγέννων της χώρας, λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks