Βέλγιο: Κι όμως…Από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο άνοιξαν 11.000 νέες επιχειρήσεις

Βέλγιο-Επιχειρήσεις-Καραντίνα

Παρά την κρίση του κορονοϊού και το lockdown που επέφερε η πανδημία και κάλυψε μεγάλο μέρος της τρίμηνης περιόδου από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο στο Βέλγιο, περισσότεροι από 11.000 Βέλγοι ξεκίνησαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Τα στοιχεία προέρχονταιο από την Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρίσεων Unizo και αποτελούν τη βάση για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο φύλλο της  «De Zondag».

Σύμφωνα με αυτά, παρά το lockdown που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου, ένας σημαντικός αριθμός Βέλγων, αποφάσισε να ιδρύσει την δική του επιχείρηση κατά την περίοδο που σηματοδοτήθηκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Μόλις 2% χαμηλότερος ο αριθμός σε σχέση με πέρσι

Παρόλο που ο αριθμός των νέων μικρών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν μέσα σε αυτό το διάστημα ήταν μειωμένος κατά την ιδια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια, η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων δηλώνει ικανοποιημένοι που 11.024 Βέλγιο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα δουλειά μεταξύ της 1ης Μαρτίου και τις 31 Μαίου φέτος. Την ίδια περίοδο ιδρύθηκαν 1.755 νέες επιχειρήσεις μόνο στις Βρυξέλλες. 

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορεί οι προετοιμασίες για την έναρξη ορισμένων από αυτές να ξεκίνησαν πριν την έναρξη της κρίσης, ωστόσο είναι εντυπωσιακό ότι δεδομένης της κατάστασης άλλα στοιχεία της Unizo δείχνουν ότι μέχρι στιγμής φέτος ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που ξεκίνησαν ήταν μόλις 2% μειωμένος σε σχέση με πέρσι. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks