Βέλγιο: Ξενοδοχεία των Βρυξελλών φιλοξενούν 570 άστεγους

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Ξενοδοχεία-Άστεγοι

Σε διάφορα ξενοδοχεία των Βρυξελλών στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, εξακολουθούν να φιλοξενούνται 570 άστεγοι. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Belga για λογαριασμό του υπουργού Υγείας Alain Maron. Και η φιλοξενία αυτή αναμένεται να διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021.

Να σημειωθεί ότι κατά  τη διάρκεια του πρώτου κύματος κορονοϊού είχαν ετοιμαστεί τουλάχιστον 950 κρεβάτια για τους άστεγους σε δώδεκα ξενοδοχεία, ξενώνες και υποδομές συλλογικοτήτων στις Βρυξέλλες. Και τούτο έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Βρυξελλών και τους δήμους του Forest, Saint-Josse-ten-Node, Anderlecht, Molenbeek, Schaerbeek, Etterbeek και Saint-Gilles. Σήμερα υπάρχουν ακόμη 570 κρεβάτια σε ξενοδοχεία και όλα είναι κατειλημμένα.

Επιπλέον, υπάρχει χωρητικότητα 100 κρεβατιών σε ένα ξενοδοχείο που μπορεί να φιλοξενήσει άστεγους οι οποίοι βγήκαν θετικοί στον COVID-19 και κατά τη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοτικής Επιτροπής στις 22 Οκτωβρίου, υπάρχει πρόταση για παράταση της συμφωνίας με το εν λόγω ξενοδοχείο έως τις 30 Ιουνίου 2021. Τις τελευταίες εβδομάδες, 20 έως 45 από αυτά τα κρεβάτια καταλήφθηκαν.

Επιπλέον 5,75 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για το 2021

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ είχε ήδη αποδεσμευτεί ώστε να βρεθούν καταφύγια και υποστήριξη στους άστεγους. Μέσα στο σχέδιο ανάκαμψης της κυβέρνησης των Βρυξελλών, διατέθηκε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το 2020 και 5,75 εκατομμύρια ευρώ για το 2021 ώστε να βρεθεί λύση για τους άστεγους και τις οικογένειες που είναι προστατευμένοι στις εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης βραχυπρόθεσμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks