Βέλγιο: Ο ξένος Τύπος λατρεύει τις επιτρεπόμενες “αγκαλιές” στη χώρα παρά το lockdown

Βέλγιο-Lockdown-αγκαλιά

Αρκετά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν γοητευτεί από τον κανόνα «αγκαλιάς» στο Βέλγιο, ο οποίος επιτρέπει στους ανθρώπους να βρίσκονται κοντά σε ένα άτομο εκτός του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το Βέλγιο επέστρεψε στο lockdown, και το γεγονός ότι οι Βέλγοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια «αγκαλιά» για να είναι κοντά τους κατά τη διάρκεια της περιόδου απομόνωσης, ο διεθνής Τύπος πήρε τον όρο και προσπάθησε να εξηγήσει Βελγική ιδέα σε όλο τον κόσμο.

Όταν ανακοινώθηκε το νέο lockdown του Βελγίου στις 30 Οκτωβρίου, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph σημείωσε ότι οι Βέλγοι θα μπορούσαν να επιλέξουν μια «αγκαλιά».

«Το« knuffelcontact »», ανέφερε η εφημερίδα, χρησιμοποιώντας την ολλανδική λέξη του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Frank Vandenbroucke, «τέθηκε σε ισχύ για να προστατεύσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων που ζουν μόνα τους κατά τη διάρκεια του lockdown. Στα άτομα που ζουν μόνοι τους επιτρέπονται δύο «αγκαλιές» σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Η Sun, η Ιταλία και το Vice

Η δημοφιλής εφημερίδα The Sun εξάπλωσε τον μέτρο της “αγκαλιάς” την επόμενη μέρα. «Ζητήθηκε από τους Βέλγους να επιλέξουν δύο« επαφές για αγκαλιά »καθώς η χώρα επέστρεψε στο εθνικό lockdown – ποιος θα είναι η δική σας;”

Η εφημερίδα, ωστόσο, μιλά για δύο «αγκαλιές επαφών», αλλά στους Βέλγους επιτρέπεται να έχουν μόνο μία. Τα άτομα που ζουν μόνοι τους επιτρέπεται να προσκαλούν ένα επιπλέον άτομο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Μία από τις πιο εφημερίδες της Ιταλίας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, η Corriere della Sera, έγραψε επίσης για το εντυπωσιακό μέτρο του Βελγίου, εξηγώντας «τι είναι (και ποιος επιτρέπεται να έχει περισσότερες από μία)».

Στην Ουκρανία, το Liga.net επέλεξε επίσης τον όρο, λέγοντας ότι «αυτό το φαινόμενο που ακούγεται χαριτωμένο προορίζεται για την αντιμετώπιση των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων του ήδη κουρασμένου πληθυσμού της χώρας».

Το μέτρο της «αγκαλιάς» έφτασε ακόμη και στην Κίνα, όπου το Παγκόσμιο Δίκτυο Τηλεόρασης της Κίνας (CGTN) ανέφερε ότι το θεωρούν αξιόλογο μέτρο.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός κάνει ακόμη και ένα κινούμενο βίντεο για να εξηγήσει πώς λειτουργεί η επιλογή «αγκαλιάς» στο Βέλγιο και ποια είναι τα πλεονεκτήματα.

Παρόμοιο μέτρο και στην Ολλανδία

Η αμερικανική-καναδική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης VICE είπε στους αναγνώστες και τους οπαδούς της στο Instagram ότι «όλοι παίρνουν« αγκαλιά έναν φίλο »στο νέο lockdown του Βελγίου».

Το άρθρο εξηγεί επίσης τον σκοπό μιας τέτοιας «επαφής», λέγοντας ότι «παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία από τις πιο περίεργες λέξεις στην ολλανδική γλώσσα, η ιδέα της “αγκαλιάς” προορίζεται για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας».

Το άρθρο συνδέει επίσης το βελγικό μέτρο με ένα παρόμοιο στη γειτονική Ολλανδία, όταν οι αρχές συμβούλευαν τους πολίτες να βρουν με ασφάλεια έναν «σεξουαλικό φίλο» τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks