Βέλγιο: “Πορτοκαλί συναγερμός” για τους αθλητικόυς συλλόγους από αύριο

Βέλγιο-Κορονοϊός-Αθλητισμός

Ο Βέλγος υπουργός Αθλητισμού, Ben Weyts ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα θα τεθούν σε ισχύ για τους αθλητικούς συλλόγους της χώρας από αύριο, Τετάρτη (14/10).

σεμινάριο-ψυχολογία

Συγκεκριμένα, ο αθλητισμός μπαίνει σε “πορτοκαλί συναγερμό” που σημαίνει πως όλα τα αθλήματα εσωτερικού χώρου όπου δεν μπορεί να κρατηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου απαγορεύνται για άτομα άνω των 12 ετών. 

Τούτο σημαίνει ότι, για παράδειγμα οι αγώνες μπάσκετ σταματούν, ωστόσο οι αγώνες τένις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους θα μπορούν να συνεχιστούν. Η προπονήσεις κατά τις οποίες μπορούν να κρατηθούν οι αποστάσεις επίσης συνεχίζονται, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν και τα γυμναστήρια. 

διαιτολόγος-θεσσαλονίκη-supergreeks

“Δεν είναι ευχάριστα τα μέτρα αλλά…”

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα μέτρα, ο B. Weyts τόνισε ότι “αυτά δεν είναι ευχάριστά μέτρα, ειδικά μέσα στις επερχόμενες ημέρες των διακοπών. Ωστόσο πρέπει να ενεργήσουμε αποφασιστικά εάν έχουμε ενδείξεις ότι ο κόσμος του αθλητισμού μπορεί να αποτελεί εστία κορονοϊού”. 

Και πρόσθεσε ότι “υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για τους νεαρότερους αθλητές και ως προς αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν το άθλημά τους”. 

Έχοντας  αυτό κατά νου, οι αθλητικές κατασκηνώσεις για νέους κατά  τη διάρκεια των διακοπών θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, με τους ίδιους κανόνες που ίσχυσε και η λειτουργία των θερινών κατασκηνώσεων.  

Τα  αποδυτήρια θα είναι κλειστά εκτός από τις πισίνες, ενώ τα κυλικεία θα επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτά, τουλάχιστον προς το παρόν. Σε αυτά θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες όπως στα μπαρ και στα καφέ της χώρας. 

μάσκες-βέλγιο

Αν δεν υπάρξει βελτίωση θα απαγορευτούν οι θεατές

Ο μέγιστος αριθμός θεατών (200 σε εσωτερικούς χώρους και 400 σε εξωτερικούς χώρους) παραμένει αμετάβλητος.

Ωστόσο, ο Υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί ότι εάν επιδεινωθεί η κατάσταση, θα πρέπει να κλείσουν οι καντίνες και να απαγορευτούν οι θεατές από αθλητικούς αγώνες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks