Βέλγιο: Πρόστιμο 12.000 ευρώ για δηλητηρίαση καρακάξας

Βέλγιο-Καρακάξα-Δηλητηρίαση-Φύση

Ένας πρώην αστυνομκός από μια επαρχία στο Βέλγιο θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη -και όχι άδικα- καθώς ένα δικαστήριο της Δυτικής Φλαμανδικής τον επέβαλε πρόστιμο 12.000 ευρώ επειδή φέρεται να δηλητηρίασε μια καρακάξα. 

Η συγκεκριμένη καρακάξα είναι ένα προστατευόμενο είδος αρπακτικού πτηνού που παίζει σημαντικό ρόλο στο οικολογικό σύστημα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι – αν και θα έπρεπε – τη σημαντικότητά του. Ιδίως στους κυνηγούς δεν αρέσουν καθόλου, διότι κυνηγούν τα ίδια θυράματα, δηλαδή τα κουνέλια! 

Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος είναι τώρα 73 ετών και κατάγεται από το Veurne, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο θάνατο του πτηνού σε μια περιοχή που συνηθίζεται το κυνήγι, αλλά το δηλητήριο που βρέθηκε στο στομάχι της καρακάξας έχει ανιχνευθεί και στη ρόδα του αυτοκινήτου του συνταξιούχου. Το δηλητήριο μάλιστα, ήταν μιας ιδιαίτερα ισχυρής ποικιλίας που χρησιμοποιείται συχνά για να σκοτώσει αλεπούδες και αρπακτικά πουλιά. 

“Είναι μια παράνομη ουσία”

Ο Jan Rodts εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας πτηνών Flanders, θεωρεί ότι ο δικαστής έλαβε υπόψη του τη φύση του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε για την απόφαση της ποινής. “Αυτό το δηλητήριο δεν κάνει διακρίσεις. Εάν χρησιμοποιείται για να σκοτώσει μια αλεπού, μπορεί επίσης να σκοτώσει και προστατευμένα είδη στο δάσος. Είναι μια παράνομη ουσία”. 

Ο 73χρονος θα πρέπει επίσης να πληρώσει αποζημίωση 600 ευρώ στην εταιρεία προστασίας πτηνών καθώς επίσης και να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα που θα αφορά τις καρακάξες. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks