Βέλγιο: Το lockdown θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες τονίζει ο πρωθυπουργός

de-croo-velgos-prwthipourgos

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου αποφάσισε ότι, παρά τις μικρές βελτιώσεις στην κατάσταση του κορονοϊού της χώρας, τα ισχύοντα μέτρα του lockdown θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Παρασκευής, η επιτροπή διαπίστωσε ότι το Βέλγιο βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γι ‘αυτό και τα ισχύοντα μέτρα δεν θα χαλαρώσουν ακόμη.

«Ιδιαίτερα δεδομένης της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, εξακολουθεί να απαιτείται μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία δίνει μια μικτή εικόνα», αναφέρει επίσης. «Ενώ ο αριθμός των νέων εισόδων στα νοσοκομεία, καθώς και ο συνολικός αριθμός των ασθενών που γίνονται δεκτοί, μειώνεται ελαφρώς, ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, βρίσκεται σε ένα υψηλά επίπεδα από την περασμένη εβδομάδα»

Αν και ο αριθμός των λοιμώξεων μειώνεται ελαφρώς, ο ιός παραμένει διαδεδομένος με αθροιστική επίπτωση 14 ημερών 1.232 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την ημέρα, ανέφερε η Επιτροπή.

Επιπλέον, ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από το Covid-19 εξακολουθεί να αυξάνεται, με μέσο όρο περίπου 200 θανάτους την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται σε αυτά τα στοιχεία, τα περιστατικά και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο δείχνουν ότι, εντός 14 ημερών, όλες οι επαρχίες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στη φάση 4 της προειδοποίησης Covid-19.

Η επόμενη Συμβουλευτική Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks