Βρυξέλλες: Αναζητούν εργαζόμενους και δημιούργησαν προσομοιωτή λεωφορείου

Μια νέα εφαρμογή δρομολογήθηκε από τον μεταφορέα STIB / MIVB των Βρυξελλών όπου έχει ως στόχο να προσλάβει νέους οδηγούς λεωφορείων επιτρέποντας στους δυνητικούς εργαζόμενους να δοκιμάσουν τις διαδρομές, τις δυσκολίες και όλα αυτά που απαιτεί το τιμόνι, μέσω ενός προσομοιωτή.

Το SimBus στοχεύει στο να ενθουσιάσει και εμπνεύσει εργαζόμενους για να εργαστούν ως οδηγοί λεωφορείων στην εν λόγω υπηρεσία. To STIB / MIVB στοχεύει να προσλάβει 50 νέους οδηγούς μέχρι το τέλος του χρόνου. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί γραφικά από την πόλη των Βρυξελλών και μέσα από ένα εικονικό λεωφορείο οδηγάς σε τρεις διαφορετικές λεωφορείο- γραμμές, με αυξανόμενη δυσκολία.

Ο Johan Claes , όπου είναι υπεύθυνος προσωπικού της STIB λέει ότι “Από αυτή την ιδέα και το App που δημιουργήσαμε προσδοκούμε να προσδώσουμε μια ευχάριστη διάθεση για το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου και έτσι να προσλκύσουμε περισσότερους επαγγελματίες στην υπηρεσία μας”.

“Ψάχνουμε συνεχώς για πρωτότυπους τρόπους προσέλκυσης δυνητικών υποψηφίων (άντρες και γυναίκες)”, δήλωσε ο Johan Claes, υπεύθυνος για την εταιρική επωνυμία και προμήθεια εργοδότη στην STIB. “Έτσι ολοκληρώσαμε την ιδέα να κάνουμε ένα” παιχνίδι “γύρω από το επάγγελμα του οδηγού λεωφορείου και έτσι να προσλκύσουμε περισσότερους επαγγελματίες στην υπηρεσία μας”, πρόσθεσε.

Στις αρχές του 2019, η STIB ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει περισσότερους από 800 υπαλλήλους εκ των οποίων τουλάχιστον οι 500 θα είναι οδηγοί. Όντως μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν ήδη υπογραφεί περισσότερες από 1.000 συμβάσεις. Περίπου οι μισές από αυτές τις συμβάσεις αφορούσαν οδηγούς. Μέχρι το τέλος του έτους, η STIB σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 30-50 οδηγούς λεωφορείων ακόμα.

“Οι ενδιαφερόμενοι που θα αποκομίσουν καλή βαθμολογία από το παιχνίδι – APP  παρακαλούμε να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα jobs.mivb.be. Χάρη σε αυτόν τον προσομοιωτή οδήγησης, ελπίζουμε να προσελκύσουμε και να πείσουμε άτομα που ίσως δεν έχουν σκεφτεί καν αυτή τη δουλειά », πρόσθεσε ο Claes.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω του App Store και του Google Play.

Πηγή: BrusselsTimes

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks