Βρυξέλλες: Απαγόρευση του αλκοόλ σε περισσότερες περιοχές του κέντρου

βρυξέλλες-χριστούγεννα-βέλγιο

Η τρέχουσα απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ, που ισχύει στην πεζοδρομημένη ζώνη στο κέντρο των Βρυξελλών, θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονικές περιοχές και θα διαρκέσει για ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών-Πόλη Philippe Close.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από πολλά παράπονα από κατοίκους της περιοχής καθώς και από επισκέπτες στη ζώνη, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες. Η απαγόρευση δεν επηρεάζει την πώληση αλκοόλ σε καταστήματα ή την κατανάλωση αλκοόλ σε καφέ.

Η περιοχή που καλύπτεται από την απαγόρευση θα επεκταθεί τώρα, είπε ο δήμαρχος, καλύπτοντας ουσιαστικά τους δρόμους μεταξύ Boulevard Anspach και του καναλιού, από τη γέφυρα Sainctelette έως τη Sainte-Catherine. Στην ίδια τη λεωφόρο, η απαγόρευση επεκτείνεται στην Place Fontainas.

*Η άλλη πλευρά της Boulevard Anspach, το ιστορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της Grand Place, δεν περιλαμβάνεται στην απαγόρευση, η οποία τίθεται σε ισχύ στις 5 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει ωστόσο τη Rue du Midi, τη Rue des Fripiers και την Place de la Monnaie.

Το πρόστιμο είναι 350 ευρώ!

Η διάρκεια του νέου αυτού κανόνα θα ισχύει για ένα χρόνο και δεν προβλέπεται να γίνει μόνιμος.

« Ελπίζω ότι αυτό το διάταγμα δεν θα γίνει ο κανόνας μακροπρόθεσμα, επειδή μπορώ να καταλάβω ότι θέλετε να πιείτε ένα ποτό σε ένα πάρκο, αλλά τώρα αυτό δεν είναι πλέον δυνατό. Η ισορροπία έχει αναστατωθεί. Η ενόχληση που σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ σε αυτές τις δύο γειτονιές έχει γίνει αφόρητη για τους κατοίκους », είπε.

Η απαγόρευση ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00.

Να σημειώσουμε ότι το Βέλγιο σε γενικές γραμμές έχει από τις πιο ελαστικές πολιτικές σε ότι αφορά το αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks