[Βreaking] Το Βέλγιο θα εφαρμόσει νέους περιορισμούς για να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονoϊού αντί να χαλαρώσει περαιτέρω τα μέτρα

Υπουργός Εξωτερικών-πρωθυπουργός-Βέλγιο

Bρείτε στο SuperGreeks ελληνικές επιχειρήσεις από Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση;

Κάνε και συ την εγγραφή σου στον πιο οργανωμένο επαγγελματικό , εμπορικό κατάλογο Ελλήνων του Εξωτερικού.

Το Βέλγιο θα εφαρμόσει νέους περιορισμούς για να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονoϊού αντί να χαλαρώσει περαιτέρω τα μέτρα, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Σόφι Βιλμές σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Από την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο αριθμός διάδοσης έχει επίσης αυξηθεί πάνω από 1 από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δείχνει ότι η επιδημία εκδηλώνεται ξανά », δήλωσε η Sophie Wilmés.

«Οι νεαροί ενήλικες μεταξύ 20 και 30 προσβάλλονται ευκολότερα στον ιό. Αν και ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται σε ολόκληρη τη χώρα, βλέπουμε επίσης περισσότερες σε τοπικό επίπεδο εξάρσεις », πρόσθεσε.

Τα νέα μέτρα

  • Η χρήση μάσκας προσώπου θα είναι πλέον υποχρεωτική σε περισσότερους δημόσιους χώρους, όπως εμπορικούς δρόμους , αγορές, δημόσια κτίρια.
  • Το Βέλγιο δεν θα εισέλθει στη Φάση 5 του σχεδίου εξόδου εκτός κλειδώματος από τον Αύγουστο.
  • Τα νυχτερινά καταστήματα θα κλείνουν στις 10:00 μ.μ.
  • Οι πελάτες σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ θα κληθούν να αφήνουν μια διεύθυνση email ή έναν αριθμό τηλεφώνου. Αυτές οι πληροφορίες θα διαγράφονται μετά από 14 ημέρες. Μια τυπική φόρμα για αυτό θα είναι διαθέσιμη έως το Σάββατο.
  • Η φούσκα επαφής των 15 ατόμων την εβδομάδα παραμένει, αλλά η Wilmès τόνισε ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην βλέπουν περισσότερα άτομα από αυτή τη φούσκα.
  • Οι δήμαρχοι των πόλεων και των δήμων θα μπορούν να λάβουν οι ίδιοι πρόσθετα μέτρα, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των τοπικών εστιών.
  • Όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν θα πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα 48 ώρες πριν φτάσουν στο Βέλγιο. Περισσότερες πληροφορίες για τη φόρμα βρίσκουμε εδώ! Τη φόρμα θα πρέπει να συμπληρώσουν άτομα που επιστρέφουν από μια πορτοκαλί χώρα.
  • Τα άτομα που θα επιστρέφουν από μια “πορτοκαλί” χώρα θα πρέπει να κάνουν το τεστ και να υποβάλλονται σε καραντίνα. Αν γυρνάν από “κόκκινη” χώρα το παραπάνω θα είναι απαραίτητο.

Σε κανέναν δεν αρέσει να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, αλλά προτιμούμε να είμαστε αυστηροί στο σήμερα από το να μετανιώσουμε αύριο γι’ αυτό που δεν κάναμε.

Και όπως πάντα να φροντίζετε τους εαυτούς σας και τους υπόλοιπους. Και για να γίνει αυτό, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να τηρούμε τα μέτρα.

*Aυτό το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς (F5).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks