Γερμανία: Έρχεσαι από “κόκκινη ζώνη” κινδύνου; Πρέπει να εγγραφείς ψηφιακά

Γερμανία-ψηφιακή εγγραφή-Κορονοϊός

Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στη Γερμανία σ’ ότι αφορά την εισροή ατόμων από διεθνή περιοχή κινδύνου (κόκκινη ζώνη επικινδυνότητας) λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό

Πλέον όποιος εισέρχεται στη χώρα από μια τέτοια περιοχή, πρέπει να εγγραφεί ψηφιακά πριν περάσει τα σύνορα με οποιονδήποτε τρόπο. Η διαδικτυακή εφαρμογή “Digitale Einreiseanmeldung” (DEA) τίθεται σε λειτουργία και αντικαθιστά την κάρτα εξόδου. 

Συγκεκριμένα από την περασμένη Κυριακή όσοι διαθέτουν ψηφιακές συσκευές (για τους υπόλοιπους μπορεί να γίνει και εγγράφως) πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα www.einreiseanmeldung.de, διότι σύμφωνα με τους κανόνες που θέσπισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, οι ταξιδιώτες που έρχονται από περιοχή κινδύνου και είχαν μείνει σε αυτή για δέκα ημέρες, πρέπει να εγγραφούν ψηφιακά.  

Άμεσα και με την καταχώρηση εισόδου, οι υγειονομικές αρχές της χώρας προορισμού του ταξιδιώτη, λαμβάνουν απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορούν να ελέγχουν εάν για παράδειγμα τηρείται η υποχρέωση της δεκαήμερης καραντίνας, όπως αναφέρουν οι κρατικοί περιορισμοί. Τα δεδομένα που θα παραχωρήσετε μετά από μια τέτοια ενέργεια, κρυπτογραφούνται, διατίθενται αποκλειστικά στο αρμόδιο τμήμα Υγείας και διαγράφονται αυτόματα μετά από δεκατέσσερις μέρες. 

Η μεγάλύτερη πρόκληση για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, ήταν η δικτύωση περισσοτέρων από 370 υγειονομικών αρχών τόσο στις περιφέρειες, όσο και στις αστικές περιοχές ώστε να καταστεί ασφαλής η μετάδοση των δεδομένων. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks