Γερμανία: Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη Λειψία

Γερμανία-Λειψία-Ελλάδα-Ίδρυμα

Έπειτα από μια λιτή…λόγω κορονοιού τελετή, εγκαινιάστηκαν χθες Δευτέρα (12/10) στη Γερμανία, τα νέα γραφεία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη Λειψία. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Οικογένειας και Νεολαίας, Φρανσίσκα Γκίφαϊ, ο δήμαρχος της Λειψίας Μπούρκχαρντ Γιουνγκ, ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (όπου θα βρίσκεται και η έδρα στην Ελλάδα), Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Γενικός γραμματέας του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας στη Γερμανία, θα είναι ο 33χρονος ελληνογερμανός συγγραφέας, Γεράσιμος Μπέκας. 

“Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας θα συμβάλει στη βελτίωση της αλληλοκατανόησης των νέων ανθρώπων στις δύο χώρες, στην αποδόμηση προκαταλήψεων και στην κατανόηση του τρόπου ζωής, των παραδόσεων και της νοοτροπίας που επικρατεί σε κάθε χώρα” τόνισε η υπουργός, Φρανσίσκα Γκίφαϊ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και πρόσθεσε: “Αυτό είναι καλό για τους νέους και των δύο χωρών, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Για το μέλλον της Ευρώπης χρειαζόμαστε τις ιδέες τους, τη δύναμή τους και τις φωνές τους”. 

Μια φιλία που κρατά από το 1984

Αξίζει να σημειωθεί πως  η έδρα του Γερμανικού παραρτήματος του Ιδρύματος είναι η Λειψία, ενώ της Ελλάδας η Θεσσαλονίκη, δύο πόλεις που συνδέονται με φιλία από το 1984. 

Πάνω από 8.000 νέοι συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στις ελληνογερμανικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με γερμανική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση, άτομα που εργάζονται σε προγράμματα νεολαίας. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, συνδέθηκε ένα δίκτυο ανθρώπων και φορέων των δύο χωρών. Επίσης αναπτύχθηκαν εξειδικευμένα φόρουμ, όπου συμμετείχαν περίπου 150 νέοι σε κάθε ένα από αυτά, συζήτησαν και ανέπτυξαν θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί ένα νέο ίδρυμα. Και από αυτά αφορά την ιστορική μνήμη. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks