Γερμανία: Κατασκευάζει μνημείο για τα “ξεχασμένα” θύματα του ναζισμού

Γερμανία-Μνημείο-Ναζισμός

Η πολιτική διαμάχη διήρκεσε πολύ, αλλά επιτέλους ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία.

Αποφάσισε την κατασκευή ενός Κέντρου Τεκμηρίωσης στο Βερολίνο ώστε να τιμήσει τα θύματα του ναζισμού στην κατεχόμενη Ευρώπη από το 1939 έως το 1945. 

“Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία χρειάζεται έναν τόπο μνήμης, ενημέρωσης και διαλόγου σχετικά με τον ναζιστικό πόλεμο του αφανισμού, τη γερμανική κατοχή και τις ομάδες θυμάτων που μέχρι στιγμής έχουν λάβει λιγότερη προσοχή από όσο θα έπρεπε”, λέει η πρόταση του κυβερνητιού συνασπισμού και του SPD.

Η πρόταση στο Budestag

Η πρόταση πρόκειται να παρουσιαστεί και να συζητηθεί στο Bundestag την Παρασκευή το πρωί. Σε αυτό συμφώνησαν και οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι καθώς επίσης και σύμβουλοι τους.

Σύμφωνα με την πρόταση που θα κατατεθεί, το «κέντρο τεκμηρίωσης χρησιμεύει» ως «μέρος για ιστορικές διευκρινίσεις».

Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσουμε τον χαρακτήρα του αφανισμού των ανθρώπων στην Ανατολή» τονίζουν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου.

Επιπλέον η πρόταση αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έως το τέλος του 2020.

Στο μεταξύ, το Ίδρυμα που για τους δολοφονημένους Εβραίους της Ευρώπης συμμετέχει επίσης ως επικεφαλής στην ομάδα εργασίας για τη μελέτη και την κατασκευή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks