Γερμανία: Οκτώ παράξενα αλλά και υπέροχα έθιμα της χώρας

Γερμανία-Έθιμα-Παράξενα

Όσο περισσότερο ζείτε στη Γερμανία, τόσο περισσότερες ιδιοσυγκρασίες μπορείτε να μάθετε για τον γερμανικό πολιτισμό.

Όσοι μετακινηθούν στη Γερμανία από αγγλοσαξονικές χώρες θα νιώσουν αρχικά σαν στο σπίτι τους. Είναι ντυμένοι σχετικά ίδια με τους ντόπιους. Μπορείτε να παραγγείλετε μπύρα χωρίς να μάθετε καμία καινούργια λέξη. Και αν δεν ανοίξετε το στόμα σας καθώς περπατάτε στο δρόμο, μπορείτε ακόμη και να μπλέξετε. Αλλά όσο περισσότερο ζείτε στη Γερμανία, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι αυτό το μέρος είναι δραστικά διαφορετικό. Καθώς ένας κάτοικος του εξωτερικού γνωρίζει τον σκοτεινό υπόκοσμο του γερμανικού πολιτισμού, θα εκπλαγεί όλο και περισσότερο από τα παράξενα και υπέροχα έθιμα της νέας του χώρας.

Γερμανικό έθιμο # 8: Όλα είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες

Οι Γερμανοί λατρεύουν τη συγκίνηση. Λατρεύουν να αγοράζουν νέα gadget. Αγαπούν να επενδύουν χρήματα στη σωστή ταχύτητα, συμμετέχουν με πάθος σε κάθε υπαίθρια δραστηριότητα. Είναι σκληροί καταναλωτές – αλλά δεν είναι καταναλωτές τις Κυριακές και τις αργίες. Αν και δεν πηγαίνουν απαραίτητα στην εκκλησία, η Κυριακή είναι μια μέρα που πρέπει να περάσετε έξω ή με την οικογένεια. Προγραμματίστε κάτι και χαλαρώστε. Αισθάνονται καλά όταν όλοι οι άνθρωποι νιώθουν σαν στο σπίτι τους, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους.

Γερμανικό έθιμο # 7: Κρεμάστε τα χαμένα αντικείμενα στα δέντρα, ώστε αυτός που έχασε το αντικείμενο να το βρει…

Εάν το γάντι σας πέσει από την τσέπη σας στο δρόμο προς τη στάση του τρένου, οι πιθανότητες αν επιστρέψετε 30 λεπτά ή ακόμα και μια εβδομάδα αργότερα, ότι το γάντι σας θα κρεμαστεί σε ένα δέντρο ή θα τοποθετηθεί σε μια σχετική πινακίδα που σας περιμένει. Οι περισσότεροι διάδρομοι και τα μονοπάτια είναι διακοσμημένα με αυτόν τον τρόπο και κανείς δεν θα τολμούσε να πάρει το πλεκτό καπέλο της γιαγιά σας. Έτσι, όταν βρείτε κάτι, κρεμάστε το κι εσείς εκεί έτσι ώστε να μπορεί να επανενωθεί με τον ιδιοκτήτη του.

Είσαι Έλληνας της Γερμανίας ; Κάνε 👍 στους SuperGreeks και ενημερώσουμε καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στη Γερμανία. Γράφουμε καθημερινά άρθρα επικαιρότητας,θεματικά, ιστορίας, γεωγραφίας και άλλα πολλά περισσότερα!

Γερμανικό έθιμο # 6: Σε μια αίθουσα αναμονής, καλωσορίστε τους ξένους και χαιρετίστε τους όταν φεύγουν

Οι αίθουσες αναμονής στα ιατρεία της Γερμανίας μοιάζουν περισσότερο με αίθουσες αναμονής οπουδήποτε. Οι άνθρωποι κάθονται διαβάζοντας περιοδικά, παίζοντας παιχνίδια στο τηλέφωνό τους και διαβάζοντας βιβλία, αλλά ποτέ δεν μιλούν μεταξύ τους. Ωστόσο, όταν ένα νέο άτομο μπαίνει και βγάζει το παλτό του, όλο το δωμάτιο θα το χαιρετήσει. Όταν το άτομο βγει από το δωμάτιο του γιατρού και πάρει το σακάκι του από τον καλόγερο, μια έκρηξη γεμάτη από auf wiedersehen θα ακουστεί στην αίθουσα.

Γερμανικό έθιμο # 5: Μην κλέβετε στην ουρά – ξέρετε τη θέση σας 

Σε ένα αρτοποιείο ή ένα κρεοπωλείο, δεν υπάρχουν μηχανήματα που σας ζητούν να πάρετε έναν αριθμό ούτε υπάρχουν γραμμές στις οποίες περιμένετε υπομονετικά. Απλά στέκεστε μαζικά και ξέρετε ποιος είναι μπροστά σας και ποιος είναι πίσω σας. Εάν δεν γνωρίζετε τη θέση σας, το υπόλοιπο πλήθος θα σας ενημερώσει σίγουρα. Και αν κάποιος προσπαθήσει να πάρει τη σειρά μπροστά σας, απλώς φωνάξτε hallo και κουνήστε το χέρι σας στο μέρος που πρέπει να καθίσει για να περιμένει. Αυτό δείχνει ότι είδατε το άτομο να προσπαθεί να…κλέψει, ενώ το υπόλοιπο της μάζας θα κοιτάζει τον δράστη, θα τον κάνει να ντραπεί και τελικά να περιμένει τη σειρά του.

Γερμανικό έθιμο # 4: Κάντε τη σωστή ερώτηση για να λάβετε τη σωστή απάντηση

Πρέπει να μάθετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Οι Γερμανοί λατρεύουν την ακρίβεια. Εάν κάνετε μια ερώτηση ναι ή όχι, θα λάβετε μόνο μια απάντηση ναι ή όχι. “Αυτός είναι ο τρόπος για να πάω στον σιδηροδρομικό σταθμό;” Απάντηση: Όχι. Κάτι που είναι εντελώς άχρηστο ως πληροφορία. Ωστόσο, αν ρωτήσετε «πώς μπορώ να φτάσω στο σιδηροδρομικό σταθμό;» θα σας δοθεί μια ακριβής απάντηση με εξαιρετικές οδηγίες.

Γερμανικό έθιμο # 3: Καθαρίστε αφού τελειώσετε με το μπάνιο

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί υπάρχουν βούρτσες τουαλέτας δίπλα σε όλες τις τουαλέτες; Είναι εκεί επειδή χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε. Κανείς δεν θέλει να πάει στην τουαλέτα εάν η τουαλέτα δεν λάμπει από την καθαριότητα. Και στις δημόσιες τουαλέτες υπάρχουν πινακίδες γραμμένες στα Αγγλικά (όχι στα Γερμανικά) που αναφέρουν ότι «Καθαρίστε τον εαυτό σας… αυτός περιλαμβάνει και την τουαλέτα».

Γερμανικό έθιμο # 2: Πεζοπορία για φαγητό

Στη Γερμανία δεν περπατούν για να δουν τη θέα, για να φτάσουν στην κορυφή του βουνού ή να ασκηθούν. Και δεν κάνουν πεζοπορία για να πάνε εκεί που δεν έχει πάει κανείς ποτέ πριν. Περπατούν για τη γαστρονομία. Φανταστείτε να βρίσκεστε εκεί έξω, στη μέση του πουθενά, σε μια γκρίζα και θυελλώδη μέρα. Η σύγχυση των πινακίδων σας κάνει να νιώθετε οτι δεν θα φτάσετε ποτέ στον προορισμό σας. Καθώς η ομίχλη αρχίζει να σας τυλίγει, ακούγεται ένας μακρινός ήχος θυμωμένων αγριόχοιρων. Ακριβώς όταν νομίζετε ότι όλα έχουν χαθεί, η ομίχλη σπάει, ο ήλιος αρχίζει να λάμπει και είναι εκεί: αυτός ο φάρος στην κορυφή του βουνού που αναζητούσατε, μια γραφική και άνετη καλύβα έτοιμη να σας σερβίρει μπύρα και σνίτσελ.

Γερμανικό έθιμο # 1: Η μπύρα είναι φθηνότερη από το νερό…

… Και πραγματικά, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι παντού;


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks