Γερμανία: Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές αντιδρούν στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Α49 γιατί θα κοπούν χιλιάδες δέντρα από δάσος Dannenröder

Γερμανία-Βερολίνο-Ακτιβιστές-Περιβάλλον

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της ομάδας Extinction Rebellion μπλόκαραν σήμερα (9/10) την έδρα της κατασκευαστικής εταιρείας αυτοκινητοδρόμων Deges (Deutsche Einheit Fernstraßenplanungs- und -bau GmbH) στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι ακτιβιστές, η διαμαρτυρία είχε να κάνει με τους “σχεδιαστές του Autobahn 49” καθώς για την δημιουργία της θα πρέπει να κοπούν χιλιάδες δέντρα στο δάσος Dannenröder της Έσσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, από το πρωί περίπου 130 άτομα βρίσκονται στο χώρο μπροστά από την είσοδο της εταιρείας, επτά εκ των οποίων την έχουν φράξει. 

Περιβαλλοντική καταστροφή

Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Α49 στην κεντρική Έσση, εκκαθαρίζονται χιλιάδες δέντρα στο δάσος  Dannenröder αλλά και από τα παρακείμενα δάση. 

Η ομάδα Extinction Rebellion διαμαρτυρήθηκε εναντίον αυτού του γεγονότος μπροστά από την αντιπροσωπεία του κρατιδίου της Έσσης στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα.

“Για ένα χρόνο τώρα, ακτιβιστές μπλοκάρουν το δάσος με δεντρόσπιτα για να επιστήσουν την προσοχή ώστε να μην δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία”, ανέφερε εκπρόσωπος του κρατιδίου. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks