Γερμανία: Συγκρούσεις ακτιβιστών – αστυνομίας στο δάσος του Dannenröder

Γερμανία-Δάσος-Ακτιβιστές

Οι ακτιβιστές για το περιβάλλον στη Γερμανία θέλουν να σταματήσουν την εκκαθάριση του δάσους Dannenröder στην Έσση, καταλαμβάνοντας δέντρα και στήνοντας οδοφράγματα. Υπήρξαν ήδη βίαιες συγκρούσερις το Σάββατο – και χθες σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό από το οποίο τραυματίστηκε ένα άτομο.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της εκκαθάρισης στο δάσος Dannenröder στην Κεντρική Έσση, μία ακτιβίστρια έπεσε από τα τρία έως τα τέσσερα μέτρα στο έδαφος την Κυριακή το πρωί. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η γυναίκα ήταν καλά στην υγεία της και έλαβε ιατρική περίθαλψη, όμως αρχικά δεν είπε τίποτα για τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Αντίθετα σύμφωνα με τις δηλώσεις των διαδηλωτών τόνισαν οι αστυνομικοί έκοψαν ένα σχοινί ασφαλείας από ένα κορμό δέντρου και αυτό οδήγησε στην πτώση. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί είδαν την πτώση της γυναίκας από απόσταση και παρείχαν αμέσως πρώτες βοήθειες.

Διαμαρτυρία για πάνω από ένα χρόνο

Προχθές, Σάββατο, υπήρξε ήδη κλιμάκωση των συγκρούσεων στο δάσος Dannenröder. Οι ακτιβιστές έστησαν οδοφράγματα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέταξαν και πέτρες σε αξιωματούχους, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter. Υπήρξε μία σύλληψη. Άλλα 10 έως 15 άτομα περίπου, έριξαν σακούλες με μπογιά, και περιττώματα στους αστυνομικούς πάνω από τα δέντρα.

Στο δάσος κοντά στο Homberg / Ohm στο Vogelsbergkreis, σύμφωνα με το έργο δέντρα πρέπει να καθαριστούν σε μια έκταση 27 εκταρίων για την περαιτέρω κατασκευή της Autobahn 49, και οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Οι ακτιβιστές για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, διαμαρτύρονται επειδή πιστεύουν ότι το έργο απέτυχε ενόψει της κλιματικής κρίσης.

Οι υποστηρικτές ελπίζουν ότι η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη κυκλοφορία και ηχορύπανση στα χωριά και καλύτερες συνδέσεις με το οδικό δίκτυο. Από την άλλη οι ακτιβιστές έχουν καταλάβει το δάσος Dannenröder για περισσότερο από ένα χρόνο, έχουν εγκατασταθεί σε πολλά καταφύγια δεντρόσπιτων και έχουν δημιουργήσει πολλά οδοφράγματα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks