Γερμανία: 15 + 1 ενδιαφέροντα δεδομένα για τη χώρα που πρέπει να γνωρίζετε

Γερμανία-Δεδομένα-Ταξίδι

Είστε έτοιμοι για μετακόμιση στη Γερμανία; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη χώρα και τον πολιτισμό της πριν φτάσετε εκεί.

vaftistika-gamoi-germania
Είδη και οργάνωσης βάπτισης και γάμου στη Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο

Εδώ θα βρείτε κάποια ενημερωτικά και ενδιαφέροντα γεγονότα ώστε να μάθετε καλύτερα τη χώρα και να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας. 

1.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε την θερινή ώρα. Αυτό συνέβη το 1916 στο μέσο του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου και τέθηκε σε εφαρμογή για εξοικονόμηση ενέργειας.

2.

Η πρωτεύουσα Βερολίνο έχει περισσότερες γέφυρες από τη Βενετία. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο διαθέτει 960 γέφυρες και 59,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα νερού που αποτελούνται από λίμνες και περίπου 180 χιλιόμετρα πλωτών οδών. Μαζί με το Βραδεμβούργο, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικών υδάτων στην Ευρώπη.

3.

Η απόδραση από τις φυλακές δεν τιμωρείται με νόμο στη Γερμανία. Ο γερμανικός νόμος υποστηρίζει ότι είναι βασικό ανθρώπινο ένστικτο να ζει κάποιος ελεύθερος και, ως εκ τούτου, οι κρατούμενοι έχουν το δικαίωμα να αποδράσουν από τη φυλακή (!). Ωστόσο οι αποδράσεις,, σπάνια δεν τιμωρούνται επειδή οι κρατούμενοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την περίπτωση που προκαλέσουν ζημιά σε περιουσία ή προκαλέσουν σωματική βλάβη εναντίον οποιουδήποτε ατόμου κατά τη απόδρασή τους.

4.

Είναι παράνομο να σας τα τελειώσουν τα καύσιμα στη γερμανική Autobahn – Αν και δεν υπάρχει ως νόμος, στους οδηγούς επιτρέπεται να σταματούν στο θρυλικό αυτοκινητόδρομο μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και στην περίπτωση που μείνουν από βενζίνη. Σε διαφορετική περίπτωση στους οδηγούς μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα ή να ανασταλούν οι άδειές τους έως και για έξι μήνες. Το περπάτημα ή το τρέξιμο στο Autobahn είναι επίσης παράνομο και τιμωρείται με πρόστιμο περίπου 90 ευρώ.

5.

Η Fanta κατάγεται από τη Γερμανία ως αποτέλεσμα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Λόγω του εμπορικού εμπάργκο που εμπόδισε την εισαγωγή του αναψυκτικού Coca-Cola στη Γερμανία, ο επικεφαλής της Coca-Cola στη χώρα, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εγχώριο προϊόν για την αγορά. Έτσι δημιούργησε τη δεύτερη παλαιότερη μάρκα της εταιρείας Coca-Cola και το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Καταναλώνεται 130 εκατομμύρια φορές κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.

6.

Πάνω από 800 εκατομμύρια currywurst τρώγονται στη Γερμανία κάθε χρόνο. Το currywurst είναι ένα λουκάνικο που σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα και είναι ένα είδος φαγητό “take away” που έχει γίνει κλασικό στη Γερμανία. Περίπου 7 εκατομμύρια currywurst τρώγονται μόνο στο Βερολίνο. Υπάρχει ακόμη και ένα μουσείο στο Βερολίνο αφιερωμένο στο δημοφιλές σνακ.

7.

Η Γερμανία ήταν κάποτε ένα σύμπλεγμα μικρών βασιλείων, δουκάτων και ηγεμονιών – που ενώθηκαν ως το γερμανικό Ράιχ (Deutsches Reich) το 1871. Αργότερα έγινε η Δημοκρατία της Βαϊμάρης, το Τρίτο Ράιχ και το 1949 το έθνος χωρίστηκε σε Ανατολική Γερμανία (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας) και η Δυτική Γερμανία (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας). Στις 3 Οκτωβρίου 1990, η Ανατολή και η Δύση επανενώθηκαν.

8.

Τα γερμανικά παραμένουν η γλώσσα με τους περισσότερους ομιλητές στην Ευρώπη.  Εκτός από τη Γερμανία που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην ΕΕ, η γερμανική γλώσσα ήταν κάποτε βασική στην κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη.

9.

Η πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει μετατοπιστεί επτά φορές. Οι πόλεις που έχουν αποτελέσει πρωτεύουσες της σύγχρονης γερμανικής επικράτειας είναι οι εξης: Άαχεν (κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας της Καρλομάγνου), Ρέγκενσμπουργκ, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Βαϊμάρη (ανεπίσημα, κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Βερολίνο),  Βόννη (και το Ανατολικό Βερολίνο) και, από το 1990, το Βερολίνο ξανά.

10.

Η Γερμανία είναι γνωστή και ως «η χώρα των ποιητών και των στοχαστών» – ή das land de dichter und denker. Ο Μπαχ, ο Μπετόβεν και ο Γκαίτε ήταν όλοι γερμανοί, μαζί με τους συνθέτες Händel, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wagner και R. Strauss. Μερικοί από τους μεγαλύτερους Γερμανούς φιλόσοφους του κόσμου ήταν οι Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche και Heidegger.

Kάνουμε & στο Facebook page του SuperGreeks και ενημερωνόμαστε για πρακτικά ζητήματα από τη Γερμανία στην ελληνική γλώσσα. Μαθαίνουμε Tips για τα πρώτα βήματα, ιστορία, γεωγραφία, αθλητικά, κοινωνικά, covid19 και άλλα πολλά περισσότερα από τη Γερμανία.

11.

Το Μόναχο έχει το δεύτερο πιο μεγάλο αεροδρόμιο στον κόσμο. Από την κατηγορία των μεγάλων αεροδρομίων, μόνο το Τόκιο είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με έκθεση της OAG.

12.

Η Γερμανία διαθέτει μερικές από τις πιο διάσημες εφευρέσεις του κόσμου. Mπορείτε λοιπόν να ευχαριστήσετε τους Γερμανούς για τη λάμπα, την αυτοματοποιημένη αριθμομηχανή και το αυτοκίνητο. Οι Γερμανοί πιστώνονται επίσης την ανακάλυψη της ινσουλίνης, την εφεύρεση του κλαρινέτου, του ρολογιού τσέπης, της τηλεόρασης (εν μέρει), των παραφινών, των βενζινοκινητήρων, του κινητήρα αυτοκινήτου, του διαφορικού εξοπλισμού και άλλων σημαντικών συσκευών, της μοτοσικλέτας, του κινητήρα jet, της οθόνης LCD και του Walkman.

13.

Η Γερμανία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην ΕΕ. Ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι περίπου 80,9 εκατομμύρια, με 3,4 εκατομμύρια κατοίκους να ζουν στην πρωτεύουσα Βερολίνο. Ωστόσο, δύο στα πέντε νοικοκυριά είναι νοικοκυριά ενός ατόμου. Επίσης διαθέτει έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές γεννήσεων στον κόσμο, και η κυβέρνηση αναμένει ότι ο πληθυσμός θα μειωθεί στα 67 εκατομμύρια έως το 2060.

14.

Η Γερμανία έχει τις περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες από οποιαδήποτε άλλη χώρα – είναι ένας πολιτισμένος τόπος, με 6.200 μουσεία, 820 θέατρα, 130 επαγγελματικές ορχήστρες και 8.800 βιβλιοθήκες το 2013. Υπάρχουν περισσότερα μουσεία, αίθουσες εκθέσεων και γκαλερί τέχνης από οποιαδήποτε άλλη χώρα (και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις), με περισσότερους ανθρώπους να πηγαίνουν σε εκθέσεις παρά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

15.

Το Oktoberfest του Μονάχου είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο – και υπάρχει πολύ μπύρα εκεί. Παρά το όνομά του, το φεστιβάλ Oktoberfest ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και επίσημα χρονολογείται από το 1810, όταν ο Πρίγκιπας Λούντβιχ έκανε ένα πάρτι για να γιορτάσει τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Τέρσε στις 12 Οκτωβρίου.

16.

Η Γερμανία είναι από τις ηγέτιδες χώρες στις κλιματικές και ενεργειακές πολιτικές. Το 2011 αποφάσισε να θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας (από τότε παράγει περίπου το 18% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται) έως το 2022 και να τις αντικαταστήσει με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και νέα πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. Τουλάχιστον το ένα τρίτο της Γερμανίας τροφοδοτείται επίσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η μετανάστευση με το SuperGreeks έγινε ευκολότερη

Kάνουμε 👍 & 🧡 στο Facebook page του SuperGreeks και ενημερωνόμαστε για πρακτικά ζητήματα από τη Γερμανία στην ελληνική γλώσσα. Μαθαίνουμε Tips για τα πρώτα βήματα, ιστορία, γεωγραφία, αθλητικά, κοινωνικά, κορονοιός κ.α.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks