Γερμανία: To 85% των πολιτών υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις αγορές και τις δημόσιες συγκοινωνίες

Ολλανδία-Άμστερνταμ-Μάσκα-Κορονοϊός

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών έχει προφανώς αποδεχτεί σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή χρήση της μάσκας όταν κάνει τις αγορές του και όταν μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της εταιρείας “Kantar”, την οποία δημοσιεύει το “Spiegel”.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική σε τέτοιες καταστάσεις, ποσοστό κατά 28% μεγαλύτερο σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα τον Απρίλιο. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι εθελοντική.

Το 71% θεωρεί κατάλληλα τα ληφθέντα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ το 15% θεωρεί ότι “δεν επαρκούν”. Μόνο μεταξύ των υποστηρικτών του (ακροδεξιού) κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η πλειοψηφία, το 56%, τα χαρακτηρίζει “υπερβολικά”.

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δεν βλέπουν την προσωπική τους κατάσταση και την ευημερία τους να απειλούνται από τον κορονοϊό. Το 58% δήλωσε ότι η επιδημία “δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική του οικονομική κατάσταση και ότι δεν περιμένει αρνητικές συνέπειες”.

Διαβάστε για τις ταξιδιωτικές οδηγίες της Γερμανίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks